התעוררויות מרובות אצל תינוק בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

21/11/2017 | 09:42 | מאת: סיון

שלום , יש לי תינוק בן 7 חודשים . עד לפני חודשיים הכל היה ממש מושלם ועכשיו פשוט הכל התהפך. עד גיל 5 חודשים הילד היה ישן לילה שלם , טקס שינה מקלחת ולישון . בין 20:30-21:30 וכמובן לפעמים היה לוקח זמן להירדם . חשוב לציין שהילד ישן בעריסה שלו לא על הידיים או עם עזרה אחרת . מתעורר לקראת 6:00, לפעמים אפילו 7:00 . לפני חודשיים החלפנו לו למיטת תינוק יותר גדולה הוא דווקא ישן בלילה הראשון עד 8:00 בבוקר . והשינה הייתה בסדר. לא קישרתי למיטה כלל כי היא המשיך לישון טוב. תקופה אחרונה של חודש וחצי חודשיים הילד מתעורר הרבה בלילות . מגיל 5 חודשים זוחל גחון . מתעורר מתהפך על הבטן זוחל או תנועות כאלה ואחרות . לאחר מכן למד לעמוד על 4 , מתעורר עומד על 4 וצריך להחזיר אותו בחזרה. הוא ילד מאוד פעיל ומאוד מפותח אבל משום מה לא רוצה לחזור מהבטן לגב. בדרך כלל ישן על הצד. כל פעם החזרתי אותו לישון. אבל לפעמם לא היה מצליח לחזור לישון והייתי כבר נותנת בקבוק שזה היה לקראת 6 בבוקר. חייבת לציין שגם במהלך היום הוא לא ילד שישן הרבה אבל בתקופה אחרונה התחיל לישון יחסית טוב. ככה במשך חודשיים ועכשיו זה נהיה יותר גרוע! הילד נכנס למשפחתון בערך שבועיים ומאוד אוהב אך התחיל ללכת לישון ב20:00 20:30 אחרי טקס שינה כמובן מתעורר מלא ומתהפך ועומד על 4. התחיל לישון פתאום על הבטן לפעמים אבל העיה שכל יום הוא שם יותר ויותר מוקדם . הוא זז הרבה בלילה ולא רגוע ואני יודעת שזה לפתח תלות שכל פעם הייתי הופכת אותו אבל אני מנסה די להפסיק עם זה ובלילות אחרונים הוא פחות מתהפך ועומד על 4 אבל פתאום מתעורר מאוד מוקדם . הוא ילד שאוהב לאכול ואוכל יפה ולא ילד שמן ולפני השינה אוכל 210 ועדיין מסיים את הכל. אתמול ניסיתי לתת לו דייסה לבדוק אם זה הרעב הוא היה מאוד עייף. סיים את כל האוכל והתעורר ב4:00 בלילה שזה בעצם שיא . חייבת לציין שהוא טיפה מנוזל ובלילה הנזלת מופיעה בפתאומיות אז לא יודעת אם זה קשור . זה היה נראה כאילו הדייסה עזרה והשביעה אותו יותר אבל קם מוקדם מהרגיל . עד 4 וחצי ניסיתי להרדים אותו חזרה והוא פשוט לא הצליח להירדם ובסופו של דבר ב4:40 נתתי לו בקבוק. תמיד חשבתי ש התעוררויות האלה קשורים לחניכיים אבל אין לו שיניים עדיין ולא נראה לי שזה באופק . אני אובדת עצות כי לא הגיוני שילד עד גיל חמישה חודשים ישן לילות רצופים ופשוט התחיל להתעורר בלי סוף ולזוז הרבה כאילו משהו מעיר אותו או מציק לו. אחרי דייסה הוא ישן די רצוף עד 4:00 חוץ מפעם אחת שהתעורר קצת וחזר לישון לבד אפילו לא ניגשתי אליו (הוא ישן איתנו בחדר). אני לא יודעת אם זה מרעב או שזה בגלל דברים אחרים ופתאום בגלל שהוא ערני הרעב מתעורר. האם דייסה עשתה לו פעולה הפוכה והוא נהיה יותר רעב בשעה ממש מוקדמת . אולי לעלות לו את המינון ל240 של מטרנה . אני באמת לא יודעת מה הסיבה להתעוררויות ואיך משנים את זה כי אני מפחדת שכל יום הוא יתעורר יותר ויותר מוקדם ואני לא רוצה שיתרגל לבקבוק בלילה כי עד לפני חודשיים הוא בכלל לא דרש. אם הוא יתחיל לקום בשעות ממש מוקדמות זה הופך את השגרה של הגן ואת השעות שהוא מקבל פירות. מה עושים כדי שיחזור לישון עד וחצי 6? ולמה זה קורה לו😭 אשמח לעזרה תודה סיון

שלום סיוון כל מה שאת מתארת נורמלי הוא חווה מספר שינויים גדולים במקביל: קפיצת גדילה, גן חדש, התפתחות ..... לכן יש סיבה לכך. קודם חשוב שתדעי שזה זמני ( יעול להיות גם חודש +). תשתדלי לישמור על סדר היום שלו כפי שהיה, נסי עיטוף למרות שהוא כבר גדול יכול לעזור להתעוררויות בלילה, את כן יכולה במהלך היום להעלות לו את הכלכלה עקב קפיצת הגדילה שעושים בתקופה הזו של סביב גיל חצי שנה+

21/11/2017 | 11:57 | מאת: בהמשךךך לתגובתך טלי

טלי תודה רבה על התשובה המהירה🙏🏽 לגבי העיטוף לא מאמינה שהוא יסכים , תינוק מאוד פעיל ובגלל שלא רגיל לכך מהתחלה מאוד יתנגד . 🙁 קפיצת גדילה וכאלה אני מכירה ושמעתי אבל זה התחיל הרבה לפני הגן בערך לפני חודש וחצי ? חודשיים וזה רק מחמיר . האם זה הגיוני? אם הדייסה לא עוזרת לו יכול להיות אתן לו 240 סיסי מטרנה לפני השינה? לא מסתדר שהוא קם ב4 כי בגן כל השגרה תשתנה לו מאוד מבחינת האוכל וזה מה שאני לא רוצה שיקרה . תודה

את יכולה להגדיל את מנת המטרנה. ולשמור על הסדר יום כמה שאת יכוחה כשבבית. אם מתעורר ב4 ואת חשה שזקוק לאוכל תני לו. בהמשך כשיחזור לסדר יום תוכלי לגמול אותו. ולא בטוח שהתטספת בארבע תפריע חסדר היום של הגן חוץ מזה שאל תדאגי לגן הם יסתדרו איתו. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות