בן חמישה חודשים התעוררויות מרובות

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

18/06/2017 | 11:19 | מאת: ס

טלי שלום בני בן כמעט חמישה חודשים. הוא נרדם בערב בסביבות שש וחצי אחרי אמבטיה באופן עצמאי (מניחים במיטה עם מוצץ וחיתול בד) לרוב נרדם מהר מאוד או קצת מדבר אל עצמו ואם בוכה נותנים לו מוצץ ומיד נרדם. הבעיה היא בלילה עצמו.. הוא בדרך כלל מתעורר אחרי שעתיים-שעתיים וחצי ומיד צורח. אם אני מניקה הוא אוכל וחוזר לישון לעוד שעתיים-שעתיים וחצי. אם אני לא מניקה ומנסה להרגיע בדרכים אחרות (כמו ליטוף, מוצץ,הרמה רק להרגעה) הוא צורח במשך הרבה מאוד זמן, מתקשה להירגע ואם בסוף נרדם מתעורר שוב אחרי זמן קצר וחוזר חלילה. אציין כי מאז שנולד לא פתח פער בלילה של יותר משעתיים-שלוש. פשוט היו תקופות שהיה יותר קל להחזיר אותו לישון כמו בהרדמה עם מוצץ אבל עכשיו ממש לא. בתחושה שלי בחלק מהפעמים הוא אכן זקוק להנקה בגלל רעב אבל לא בכל ההתעוררויות. תודה על המענה

בגיל 5 חודשים עדיין יכול לדרוש הנקה/אוכל. וזה בסדר. שימי לב אם ישן פרקי זמן ארוכים יותר במהלך היום למשל בין ארוחה לארוחה 4-5 שע' ואז בלילה משלים פערים. לרוב מצפים שזה יהיה הפוך. יאכל לעיתים תכופות יותר לאורך היום ויפתח פערי שינה ארוכים יותר בלילה. אם אכן זה מה שקורה נסי לתת לו באופן יזום! יותר אוכל במהלך היום ותראי אם זה משפיע על אורך זמן השינה שלו בלילה. עדיין צפוי שיתעורר גם בלילה לאכול אך יוכל לפתוח פער של 4-5 שעות. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות