דאגות/חרדות של אמא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/04/2015 | 08:43 | מאת: אורנה67

אודי שלום רב, אני אמא לילד מחונן בן 16. מגיל 4 אני מגדלת אותו ללא נוכחות אביו בחייו (גירושין). בראשית גיל 14 עבר תקיפה מינית ע"י גבר בן 39. התוקף נכנס לכלא, בני לא עבר טיפול, למעט שיחה אחת בה נאמר לי ע"י הפסיכולוג כי הבן שלי לא במצוקה, אלא כי אני במצוקה. בהיות הבן שלי בן 11 הפך לצמחוני, בגיל 15 לטבעוני ובחודשיים האחרונים עבר לאוכל חי בלבד המבוסס על פרות וירקות. ארבעה ימים אחרי תחילת שנה"ל (כיתה י', שנה זו) עזב את בית-הספר (כיתת מחוננים) וקיבל פטור רשמי ממשרד החינוך. הוא אינו עובד ולא רוצה ללמוד בשום מסגרת וכמובן מסרב להתגייס בהיותו פצפיסט. בני נוהג להצטלם בערום ולפרסם את תמונותיו באתרי אינטרנט. באתר הפייסבוק שלו מעלה תמונות שמותירות רק מעט מקום לדמיון. מעט לעט הוא מרסס כתובות בעד הטבעונות במקומות ציבוריים. כיום הוא וחבריו (בעלי אותה אידיאולוגיה ובגילאים שונים עד גיל 37) עמלים על הקמת שבט אשר מטרתו לשכנע את התרבות המערבית כי היא מזיקה לבני האדם וכי יש לחיות באופן טבעי במסגרת שבטית. בנוסף, בני נוהג לדבר במגאפון שרכש ולצאת נגד כל דבר אשר מייצג מסגרת, ארגון, מדינה ועוד. ברור לי כי בני חריג בהתנהגותו, בדרך חשיבתו ואופי התנהלותו. שאלותיי הן: האם אני מודאגת לשווא נוכח ילד אשר חווה את גיל ההתבגרות בצורה קיצונית או שמא בני זקוק לטיפול? אם טיפול, האם פסיכולוג או פסיכיאטר (האם יש מצב של טיפול פסיכיאטרי ללא תרופות?). בני כרגע מסרב לטיפול, מה הדרך? אודה לך על התייחסותך. אורנה

שלום אורנה, קשה להיות הורה לילד מחונן... איני יודע אם מדובר בבעיה או לא. ברור שהוא לא מתנהג כמו הנורמה, אבל מאידך - זו היא הוויתו. היות והוא קטין - אם לדעתך יש משום סכנה בהתנהגותו (צילומים פורנוגרפיים שהוא מפיץ ברשת) - יש פקידי סעד לחוק נוער שאמורים לדאוג לכך. הנושא מורכב מאוד ואיני יודע לומר לך האם דאגתך מוגזמת או שהיא אינדיקציה לבעיה חריפה. תחושת הבטן שלי היא שבנך מחפש את דרכו באופן המתאים לו (גם אם לא מתאים לסביבה), אבל איני בטוח שזה מספיק... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית