שוב פעם לאנג'ל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/05/2001 | 19:01 | מאת: בילי

היי. אני לא כל כך מכירה את הסיפור שלך ולאיזה טיפולים ניסית ללכת, אבל ניסית משהו אלטרנטיבי?? הבעיה שיש לי היא התקפי חרדה ,שזה בכלל לא דומה למה שאת עוברת ,ואני חושבת שזה אפילו יותר קל ,והחלטתי לנסות טיפול אלטרנטיבי. אני מטופלת אצל מישהי שהיא מרפאה הוליסטית ,וחוץ משיחות מעמיקות איתה להבנת המצב שבו אני נמצאת, היא גם עושה לי הילינג ורייקי שזה ממש מרגיע ,ועוזר גם לכאבים הפיזיים. חוץ מזה היא גם עוסקת בפרחי באך ,ואני חושבת שמה שהיא נתנה לי באמת עוזר. אולי תנסי גם את טיפול כזה. אני כל כך מזדהה איתך בקשר להרגשה הרעה ,כי גם אני עדיין נמצאת בזה,וגם לי זה בא בעיקר כשאני לבד. וליד המשפחה שלי (חוץ מאשר ליד בעלי), אני לא מרשה לעצמי להשבר וזה משגע אותי מבפנים עד שאני חוטפת כאבי ראש וסחרחורות. בסוף יהיה טוב. חייבים לקוות...

15/05/2001 | 21:27 | מאת: Angel

הסיפור שלי אולי לא רלוונטי לגבייך וגם לא הקלות או הקושי של המקרה שלי ביחס לשלך. אני אישית תמיד ניגשתי לטיפולים רגילים.המטפלת הראשונה שהיתה לי היתה עו"ס,השני פסיכיאטר והנוכחית פסיכיאטרית ופסיכותרפיסטית.כלומר,אין זכר לרפואה הוליסטית או אלטרנטיבית. גם אני סובלת מהתקפי חרדה.יש לי נסיון מסויים עם תמציות באך. מגיל קטן היו לי סיוטים והפרעות שינה.אמא שלי התייעצה עם פסיכולוגים והם הציעו אלף ואחת סיבות אפשריות וביניהן:חרדת בחינות(שטות מושלמת לגבי). אז אמא שלי הלכה לבית טבע ואמרה שיש לי חרדת בחינות(אפילו לא שאלה את הפסיכולוג מה עושים עם זה)והם נתנו לי תמציות באך... הם לא עזרו לי לישון,גם בכמויות גדולות.נאמר לי שמדובר באמונה .הגיוני,אלא שאני בכלל לא ידעתי שזה אלטרנטיבי. אני לא נמשכת לרפואה ההוליסטית,אולם שמעתי סיפור מחברה וירטואלית שהסתירה בולמיה ואנורקסיה ובו בעת ללא קשר,טופלה ע"י מטפלת בדיקור סיני. היא היתה כ"כ נרגעת אצלה עד כדי כך שהעזה לפתוח את הסיפור יום אחד בלי משים באמצע טיפול כזה,ומשם הכל התגלגל לפסיכולוגית אחרי הסתרה של בערך שנה. אז יש בזה כנראה אפקט חיובי...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית