אבא הומו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/03/2000 | 22:27 | מאת: יעל

שלום שי, אני בת כמעט 24 והיום בערב נודע לי שאבי הומוסקסואל. לי אישית אין ממש בעיה עם זה (או שאני פשוט מדחיקה) אבל יש לי אח בן כמעט 17 שיש לו ADHD די קשה. הורי, איך לא גרושים כבר כ- 5 שנים. אבי נכון להיום גר בחו"ל במסגרת עבודתו ולא ממנו שמעתי שהוא הומו. שאלתי היא, כיצד ניתן לספר לילד בן 17 שדימויו העצמי נמוך מאוד ואשר סובל מהפרעות קשב מלוות בהפרעות התנהגות (אף על פי שהוא מאוד חכם ועל פניו לא היית מזהה) בשורה כזאת, שמן הסתם תפגע קשה בזהותו, שגם כך רק עכשיו בשלבי התעצבות? אני יודעת שאין פתרון אידיאלי אך כל תשובה תוכל לתת לי רעיונות. תודה מראש. בנוסף רציתי לדעת אם יש קבוצות תמיכה למשפחה שההורה הומו.

02/03/2000 | 19:16 | מאת: מי

אינני יודעת הין את מתגוררת. בת"א ישנה קבוצת תמיכה למשפחות של הומואים. התקשרי לאגודה לזכויות הפרט בת"א (ברח' נחמני)ובקשי פרטים. הם מאוד אדיבים, אל תתביישי. גם בעיתון "הזמן הורוד" יש מידע רב לגבי קבוצות, בכל הארץ.

04/03/2000 | 11:35 | מאת: אמיר זהר

ליעל שלום רב מכיוון שאני לא הדמות המטפלת בילד עליכם להיוועץ בפסיכיאטר שמטפל בו. הוא ידע כיצד כדאי לבשר את הבשורה לילד האם על ידי הפניתו לפסיכולוג או שהוא בעצמו יעשה כן בנוסף מכיוון שהוא המטפל בילד ומכיר את אישיותו לעומק יותר הוא יוכל להחליט לגבי העיתוי של הבשורה. זאת שאלה שאין לי את הכלים לענות עליה, שכן איני מכיר את הנפשות הפועלות כלל. בברכה שי קולין

24/08/2000 | 11:04 | מאת: חיים

יעל צריך להסביר לילד שזה לא קשור אליו, ולא אומר לגביו כלום. להסביר שיש בחירה לאנשים בהעדפות המיניות שלהם. אולי עדיף שתדברי איתו בהתחלה על זה בעקיפין.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית