מטפלים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/05/2001 | 10:42 | מאת: אביטל

שלום רב רציתי לברר אם מישהו מכיר מטפלים שעובדים מעבר לפגישה המוקצבת ושאפשר לדבר איתם גם מעבר לשעות העבודה הרגילות פסיכולוגים חבריים כאלה תודה מראש אביטל

14/05/2001 | 11:33 | מאת: ד"ר דרור גרין

אביטל יקרה, אני מנסה להבין את פשר השאלה שלך. כאשר את מדברת על מטפלים 'חבריים', את למעשה מתארת מטפלים שסוטים מכללי-היסוד של הטיפול הנפשי. לכאורה, נראה שמטפל שמוכן להמשיך את הפגישה הטיפולית מעבר לחמישים דקות, ולשוחח עם המטופלים שלו גם מחוץ לפגישות המתוכננות, הוא 'אנושי' יותר. אבל פסיכולוג, או פסיכותרפיסט, אינם עובדים סוציאליים, והגבולות הברורים של עבודתם לא נועדו ליצור ניכור אל דווקא להיפך. לפגישה הטיפולית בת חמישים הדקות יש משמעות רבה. למעשה, היא אינה שונה מכל שיחה אחרת בין חברים, שבה אפשר 'לשפוך את הלב'. אבל בעצם, ייחודה של הפגישה הטיפולית בכך שהיא מעניקה 'מקום בטוח', בו יכול המטופל לספר למטפל, ולעצמו, את הדברים הפרטיים ביותר והרגישים ביותר. הגבולות הקשיחים בין המטופל למטפל, והעמידה על זמני הטיפול המדויקים, יוצרים את תחושת הביטחון של המטופל ומאפשרים את תחילתה של העבודה הטיפולית. לעתים, דווקא התחושה ה'חברית' הנוצרת בין מטפל למטופל היא מה שמעכב את התפתחות הטיפול, ויוצר תחושה פנימית של חוסר ביטחון. לא כל הגישות הטיפוליות מדגישות את חשיבות כללי היסוד האלו. הגישה הלקניאנית מתייחסת אחרת אל זמן הפגישה, והמטפל הוא שמחליט מתי לסיים כל פגישה. אם לשאלה שלך יש גם סיבה אישית, אשמח לענות. דרור גרין

14/05/2001 | 11:52 | מאת: אבי

לדרור גרין שלום רב שאלתי את השאלה כי אני מחפשת טיפול אבל אני מרגישה שאני צריכה הרבה מעבר לזה חייתי המון זמן לבד וחסר לי לדבר עם אנשים אין לי הרבה חברים שאני יכולה לספר להם מה קורה איתי גם מאוד קשה לי להיפתח לאחרים כי כל הדברים שעברתי רגישים לי מאוד האמת שגם קשה לי לחיות עם עובדת הטיפול כי אני מאוד עצמאית בנפשי ומתקשה לקבל דברים של אחרים משהו כזה אשמח לקבל תשובה אבי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית