שאלה רצינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/12/2014 | 20:00 | מאת: גולם

זה לא משהו שקורה לכולם? אני שואלת ברצינות רבה. שאנשים "מתנתקים" ומסתכלים כאילו מהצד על מצב. שרגע מסויים נחווה כאילו הוא למעשה עבר, שעושים "פעולות" על אוטומט או שמנהלים שיחה בינם לבין עצמם? דיאלוג דמיוני "משלים " , למשל לדבר אם מישהו ותוך כדי לשאול בלב שאלה ולענות לעצמך תשובה ( לדלג על השלב שלשתף את האחר ולענות לעצמך במקומו ולהתרגז על זה על התשובה שכביכול האחר ענה...) לא כולם חווים ככה את העולם? שאלה רצינית ביותר לא בציניות ולא בלעג

22/12/2014 | 15:35 | מאת: אביב 11

היי יקרה . מצרפת לך שני קישורים אולי יעזור . הכי הכי אני חושבת שנכון ורצוי לשתף את המטפלת . את ממש לא מוזרה את הכי נורמלית בעולם במצב הלא נורמלי שהעמידו אותך . http://www.macom.org.il/aftermath/topic_did/dissociation/ http://www.tdil.org/index.php/2009-08-03-09-15-38/62-2009-08-22-18-39-45 יקרה כל כך שמחה שאת מתחילה לעשות חורים בגולם גאה בך יודעת שזה קשה .. כמי שחיה עם הפרעה דיסוציאטיבית די שנים ועוד סוגי ניתוקים אם תירצי הענה לך בפרטי בכל מקרה תזכרי שאת בסדר .ושוב מציעה לשתף את המטפלת זה יעזור ויקדם לך את הטיפול .

22/12/2014 | 22:00 | מאת: Paradise

זה מנגנון ששמר עליך בעבר ועכשיו ממשיך איתך. גם לי קורה אותו דבר המטפלת שלך לא תצחק עליך. תכירי בו, תכבדי אותו, ותקבלי בהבנה שהוא קיים וצריך להקשיב לו ולהתמודד איתו. אני תמיד הרגשתי חריגה ולא "שפויה" , הרגשתי מנותקת ומנוכרת, היום יודעת מהיכן נובע! ומשתדלת להתחבר לעצמי, לתחושות ולרגשות שלי. בהצלחה!

הי גולם, זה יכול לקרות לעתים, כמנגנון הגנה. כשחווים כך את העולם באופן ממושך - זו בעיה (כמו שלהיות גולם זו בעיה, אגב. בעיה מאותו סוג). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית