סרוקסט כן או לא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/05/2001 | 20:32 | מאת: רונן23

הומלץ לי השבוע ע"י ד"ר פסיכוטרפיסטית , לקחת את הכדור "סרוקסט". העניין הוא שיש הרבה אמת בדבריה והסבר למצבי. אך אם זו הגישה שהיא כרופאה מאמינה בה, אז מין ההגיון שהיא תנווט את העניין כך שהכדור הוא הפתרון. אני לא יודע מספיק על הכדור, ועל ההשפעות שלו. אנילא מדבר על התגובות לוואי אלא על השפעות ארוכות טווח. או על מה קורה כשמחליטית להפסיק את הכדור בשלב מסויים. מה משמעויות הגברת המינון. אני אמור להחליט מה אני עושה עם עצמי. כי אני חייב שינוי/התקדמות כאן ועכשיו. אבל אני לא מרגיש שלם עם עניין הסרוקסט. מבקש תשובה עניינית, וסיפורים אישיים של מי שכן לוקחים את הכדור הנ"ל. תודה

13/05/2001 | 23:06 | מאת: רונית

אני לקחתי סרוקסט במשך 10 חודשים. תופעות לוואי לא היו לי כלל והכדור מאד עזר לייצב את הדכאון שחשתי ואת החרדות. אחרי עשרה חודשים הורדתי במינון בהדרגה, בהמלצת הרופאה, ועכשיו אני כבר חודש לא לוקחת ומרגישה מצוין. אני חושבת שלתקופות מסוימות זה טוב כי זה יכול לעזור לעבור תקופה משברית.

14/05/2001 | 11:58 | מאת: חנה

רונן שלום, בני (היום בן 17) נטל את התרופה לפני כשנה. בעייתו היתה דכאון קל ודכדוך והוא הרגיש תקוע ולא היה מסוגל ללכת לביה"ס ולתפקד בצורה מלאה. הוא סבל גם מחרדה חברתית. הסרוקסט עזר לו פלאים. הוא הפך לאופטימי, פתוח, חברותי ומלא מרץ. תופעות הלואי היו מזעריות - מידי כמה שבועות סחרחורת, וזהו. לאחר חצי שנה הוחלט שיפסיק ולא היתה שום בעיית גמילה כיון שתרופה זו איננה ממכרת. אני מאוד ממליצה לך לנסות. אין כל נזק בדבר ואפשר רק להרוויח. חנה

14/05/2001 | 21:34 | מאת: זהבה

לפני יותר מחודש התחלתי להשתמש בסרוקסט עקב חרדות ודיכאון מתמשכים. כבר כשנה אני מרגישה רע , אך מאוד התנגדתי לכדורים. ניסיתי טיפול פסיכולוגי, תרופות הומאופתיות.. ושום דבר לא עזר עד שהתחלתי בסרוקסט. היום, אני מצטערת שלא התחלתי קודם. אני פשוט "חזרתי לחיים". מקווה שכך יימשך המצב. ב ה צ ל ח ה !!

15/05/2001 | 22:25 | מאת: רונן23

ראשית תודה לכולכן על התגובות. כאשר מחליטים להפסיק את הכדור. שמיועד מלכתחילה (לפחות אצלי) לטפל בחוסר איזון. האם הפסקת הכדור לא מחזירה באופן טבעי למצב שקודם, לפני נטילת הכדור ? אומנם הוא לא ממכר, אך מין הסתם אני לא ארצה בדיעבד לחזור אחורה. אני לא בדיכאון, והמצב הוא לא נקודתי. הוא אמור לעזור לי באיזון הכללי, מכיוון שאובחן שאני סובל מאודף אנדרנלין. אם איש מקצוע יוכל לענות לי אני אשמח. האם עם הזמן החומרם במח מתאזנים לבד, וימשיכו להיות מאוזנים גם אחרי הפסקת הכדור ??

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית