שאלה קטנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/05/2001 | 21:20 | מאת: דנה כהנה

שלום. אני מאחרת תמיד לכל מקום בכל זמן ולא יכולה לשנות זאת בשום צורה. האם זו בעייה פסיכולוגית?

12/05/2001 | 21:21 | מאת: Angel

אם תמצאי את הפתירון,תכתבי לי

12/05/2001 | 22:11 | מאת: Angel

אבל אני לא אשת מקצוע,כן? ואני רק בת 19 אבל אולי יש לך תחושה שהמקומות שאת הולכת אליהם,הם לא בדיוק מה שאת רוצה,לא תלויים בך וברצונות שלך זה קצת מוריד את החשק להגיע בזמן... אני יודעת שלי זה קורה

12/05/2001 | 22:38 | מאת: ד"ר דרור גרין

דנה יקרה, למעשה, לכל דבר אפשר לקרוא בשם 'בעיה פסיכולוגית'. נראה שמדובר בבעיה התנהגותית, באיזו תבנית שרכשת ושמסיבה כלשהי אינך מוכנה לוותר עליה. מה שחשוב איננו איזה סוג בעיה זו, אלא איך ניתן להתמודד איתה. אפשר לעשות זאת בעזרת טיפול נפשי, שיסייע לך להבין את מקורות הבעיה, את המחיר שאת משלמת בגללה ואת הרווח שלך מעצם קיומה. אפשר לשנות זאת באמצעות טיפול התנהגותי ועל-ידי שינוי הרגלים, וניתן גם לקבל את המצב כמו שהוא, וללמוד לחיות עם זה. הבחירה בידיך, והאחריות כולה שלך. לכל אחד מאתנו יש הרגלים המקשים על חיינו, ובדרך-כלל אנחנו משנים אותם רק כאשר המחיר נעשה כבד מדי. בהצלחה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית