לחץ ומתח אצל ילדה צעירה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/02/2000 | 15:07 | מאת: אלמוני

שלום לך! ילדתי סובלת מכאבי ראש שנים,ובעבר אובחנה כמיגרנות, נכון להיום בגיל ההתבגרות הרופאים מתעקשים שהילדה סובלת ממתח, הצואר שלה מאוד קשה, אין לה שום ממצא בצילומים אולם מאז ומתמיד מצב צוארה היה כזה, היא מאוד חברותית מקובלת פעילה חייכנית וכמו כל אחד מדי פעם גם כעוסה, לא משהו חריג מה לעשות על מנת לתת לרופאים להבין שזה לא המיקרה? אני מאוד חושש שמכל הפרושים הללו הילדה תכנס למצב מסוים באמת האים אתה חושב שיש מקום להפנותה בכל זאת לשיחה לבירור, היא כ"כ לא משדרת מצוקה או משהו דומה. ממה יכול לנבוע הענין הנ"ל של הצוואר הקשיח? רק מתח יכול להיות הגורם בהתחשב בזה שהצילומים תקינים? אני הוא זה שאחד הרופאים יעץ לתת לילדה את האלטרול, וכמובן פסלתי זאת על הסף כיוון שידעתי למה הוא חותר....הוא במפורש לא האמין לכאב של הילדה וסבר שהיא סתם ממציאה. ההיתיחסות שלו היתה מאוד לא לענין...בלשון ההמעטה אבקש את התייחסותך.

04/03/2000 | 10:51 | מאת: אמיר זהר

לאלמוני שלום רב מכיוון שאיני רופא עליי להסתמך על דעתו של הרופא שאין ממצאים רפואיים. כדאי לבדוק האם אין לילדה מתיחות נפשית שמתבטאת בכאבים בצוואר. לעיתים המתח מקבל ביטוי פיזיולוגי בלבד וקשה לראות אותו נפשית בעין לא מקצועית. לא הייתי קופץ לאלטרול כי אני מאמין שישנם דברים שכדאי לפתור ללא תרופות (הגוררות תופעות לוואי). ישנם טיפולים פסיכולוגיים להורדת מתח וחרדה הן דינאמיים והן התנהגותיים. כדי להיות בטוח עליך לשלוח את הבת לכמה שיחות כדי לברר את העיניין באופן מקצועי האם המתח אכן פסיכולוגי. בברכה שי קולין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית