מדוע אינכם משיבים לי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/05/2001 | 10:50 | מאת: חגית

שלום רב שאלתי ב3.5.01 מהי אשיות מורכבת מדוע אינכם משיבים לי????? האם אינכם יודעים מהי ההגדרה לכך????!!!!!(לא נראה לי) או שמה זהו פרום סגור למשתתפים קבועים בלבד???? מקווה שתשיבו לי בהקדם תודה

10/05/2001 | 11:04 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חגית שלום צר לי על העיכוב בתשובה. הסיבה היא שלמעשה אין הגדרה פורמלית לאישיות מורכבת, ואולי אנשי המקצוע השונים המתינו זה לזה - אולי מישהו כן מכיר את המונח בצורה פורמלית. סביר להניח שמדובר במונח שנאמר או נכתב על רקע אחר יותר פורמלי. למשל, תיאור של בעיה או התמודדות ספציפית שבאה על רקע רחב יותר של הסטוריה אישית. לעיתים הדבר יוגדר כבעיה ספציפית שמגיעה על רקע של אישיות מורכבת. אבל כאמור, הכל ניחוש וחשוב לדייק ולהבין על בסיס מה נאמרו הדברים. במידה ותתארי את הרקע למונח הזה ניתן יהיה להסביר לך בצורה יותר מדוייקת מה הכוונה. אם הוא נכתב ע"י איש מקצוע כדאי לברר איתו ישירות למה התכוון. בברכה ד"ר אורן קפלן

13/05/2001 | 12:58 | מאת: חגית

ד"ר קפלן שלום תןדה על הנכונות לענות לשאלתי ובגלל הקוש להגדיר התקשתי למצוא את התשובה לשאלה מהי אישיות מורכבת???? האם השאל את השאלה בצורה הבא : כאשר מאפיינים מישהו כבעל אישיות מורכבת מהם הקריטריונים לאיפיון זה??? אולי כעת תצליחו להשיב לי???זה מעסיק אותי להגדיר לעצמי את השאלה כמעט באופן כפיתי(אבל זו כבר בעיה אחרת שעלי להתמודד איתה מאז שאני מכירה את עצמי קשה לי להשאיר חלונות בלתי ברורים האנציקלופדיה והמילונים היו ועדין בשימוש רב אצלי וכעת "יבורך האינטרנט" מצפה לתשובה איזו שהיא תודה חגית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית