זו שוב אני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/05/2001 | 21:37 | מאת: מבוהלת

האמת היא שלא פניתי עדיין לעזרה. אני מרגישה מלוכלכת ומתביישת. כל היום ישבתי בבית ובכיתי. לא ישנתי דקה בלילה. אני ממש רועדת ולא מסוגלת לתפקד

09/05/2001 | 21:47 | מאת: אביב

מבוהלת יקרה, אין לך מה להרגיש מלוכלכת או מתביישת, לא עשית שום דבר רע. קרה לך מקרה נורא, שלא באשמתך. האדם שעשה את המעשה הרע הוא האדם שאנס אותך ולא את. אני מבינה את הקושי לפנות לעזרה, ולספר מה קרה לך, במצב הקשה בו את נמצאת, עם כל הרגשות הסוערים שודאי מציפים אותך, אבל את חייבת להתגבר, חייבת להבין שאת לא יכולה להישאר עם זה לבד. חייבים לקבל סיוע מאנשים שמבינים ויודעים מה עובר עלייך ומה את חווה ברגעים אלו. במרכז הסיוע לנפגעי אונס יושבות גם מתנדבות שנאנסו בעבר בעצמן, ועברו את כל תחושת הבלבול שאת עוברת, את רגשות הבושה, האשמה, הלכלוך, והפחד. תאזרי אומץ ותתקשרי. את חייבת את זה לעצמך, אי אפשר להתגבר על כזה מקרה לבד. הבכי עוזר, אבל הוא לא ינקה את תחושת הלכלוך ולא ישטוף את הרגשות הקשים המציפים אותך. עזרי אומץ, פני לעזרה, אני פה איתך, את לא לבד, את יכולה להמשיך לכתוב אליי, עוד על מה את מרגישה, ומה כל כך מפחיד אותך בפנייה לעזרה מקצועית, ואני אנסה לסייע, כמיטב יכולתי, או לפחות להיות איתך ברגעים הקשים הללו. בכל מקרה, אל תישארי עם זה לבד !!! אביב.

09/05/2001 | 21:48 | מאת: רחל

חמדתי- עברת דבר איום ונורא, ואין פלא שאת מגיבה כפי שתארת. צריך המון המון כח כדי לקום ולפנות למרכז לנפגעות אונס, כפי שיעצו לך כאן בפורום. אבל נורא חשוב שתעשי את זה, כדי שמצבך הנפשי לא יוחמר. אנא התקשרי אל אחד מיועצי הפורום- אל דר' אורן קפלן או אל טלי פרידמן. הם מבינים ותומכים, וכבר עזרו להרבה אנשים בעבר. אם תרצי ותוכלי, ספרי בת כמה את, אם את לבד בבית, אם את יכולה להסתייע במישהו קרוב כמו אמא, אחות או חברה ללווי. אולי את עוד לא פנויה לשמוע, אבל נשים רבות עברו אונס, הרבה יותר ממה שאת יכולה לשער. נשים יפות, חזקות וחכמות. האונס אינו מכתים אותן בבושה. להפך: האנס צריך להתבייש ולהענש. אני מחבקת אותך.

09/05/2001 | 21:59 | מאת: ד"ר דרור גרין

מבוהלת יקרה, קראתי את ההודעה שלך, ואת התגובות של טלי ושל אורן. אני חושב שההצעות שלהם חשובות, וכדאי שתפני לקבלת עזרה מהר ככל האפשר. לפעמים, הרבה יותר קל לנו להאשים את עצמנו, ולהרגיש 'מלוכלכים', אבל לא את המלוכלכת אלא מי שפגע בך, ולא את אחראית לדבר הנורא שנעשה בך. אני מבין את החשש שלך לפנות לעזרה. לאחר מה שנעשה בך, לא קל לך לתת אמון באחרים. הלוואי והייתי יודע איך אפשר להושיט לך יד, ולסייע לך לקבל עזרה. אני מציע שבינתיים, גם אם קשה לך לפנות לקבל עזרה, המשיכי לכתוב לנו כאן בפורום, ופני אלינו אישית, בטלפון או באימייל. שלך, דרור

09/05/2001 | 22:31 | מאת: מבוהלת

תודה לכולכם על התמיכה. קשה לי להתקשר אליכם משום שאני מתביישת לדבר על כך בטלפון. זו אחת הסיבות שלא פניתי לקבל עזרה במרכז סיוע. אני עומדת להתקשר לחברה ולספר לה כי אני כבר לא עומדת בזה לבד. אני לא יודעת מה לעשות ואני מרגישה אשמה קצת במה שקרה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית