בעיות פסיכולוגיות הנובעות מתקשורת לקויה עקב בעיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/05/2001 | 19:30 | מאת: ב.ע.

(בהמשך לכותרת הארוכה...) מה הם ההיבטים הפסיכולגיים של חרשות, האילו קשיים נתקלים בחיי המשפחה, ההתמודדויות,יחסים בין בני זוג חרשים, תקשורת ו... שמא ניתן למצוא מאמרים מפורטים באינטרנט (באיזה אתרים בעברית) תודה מראש ב.ע.

12/05/2001 | 11:40 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, איני יודע על מקורות ספציפיים של פסיכולוגיית חרשים, אבל העניין קשור באופן רחב יותר לפסיכולוגייה של מצבי נכות. אני נתקל במקרים מאד מורכבים אצל לקויי ראיה וגם שמיעה, שאני בקשר איתם. לפעמים מדובר בקשיים הפסיכולוגיים שלהם, ולפעמים של בני משפחתם/הוריהם, וכו'. החומר הפסיכולוגי הכתוב אינו ממוקד תחת כותרת אחת (כמו שהבהרתי: אין פסיכולוגיה של...). אבל: אם יש לך נגישות למורים מהחינוך המיוחד, הם יפנו אותך לכאלו שמתמחים בלקויי שמיעה. שם יש התפצלות התמחותית כזו. תשאלי ספציפית, ואשמח לסייע. ד"ר יוסי אברהם

12/05/2001 | 19:07 | מאת: ב.ע.

תודה ב.ע.

12/05/2001 | 19:09 | מאת: ב.ע.

תודה ב.ע.ד"ר יוסי אברהם כתב/ה: > > שלום רב, > > איני יודע על מקורות ספציפיים של פסיכולוגיית חרשים, אבל העניין > קשור באופן רחב יותר לפסיכולוגייה של מצבי נכות. אני נתקל במקרים > מאד מורכבים אצל לקויי ראיה וגם שמיעה, שאני בקשר איתם. לפעמים > מדובר בקשיים הפסיכולוגיים שלהם, ולפעמים של בני משפחתם/הוריהם, > וכו'. > > החומר הפסיכולוגי הכתוב אינו ממוקד תחת כותרת אחת (כמו שהבהרתי: > אין פסיכולוגיה של...). אבל: אם יש לך נגישות למורים מהחינוך > המיוחד, הם יפנו אותך לכאלו שמתמחים בלקויי שמיעה. שם יש התפצלות > התמחותית כזו. > > תשאלי ספציפית, ואשמח לסייע. > > ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית