תעזרו לי...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/05/2001 | 00:56 | מאת: מבוהלת

אני לא יודעת מה לעשות. חבר של חברה שלי, היום אנס אותי. אני כל כך מבולבלת ולא מצליחה לישון או להירגע. אני מקיאה כל הזמן וכל הזמן רועדת. לקחתי כדור הרגעה אבל זה לא עוזר. אני ממש מבוהלת. מה עושים?

09/05/2001 | 01:14 | מאת: טלי וינברגר

מבוהלת שלום רב, אסור לך להישאר עם החוויה הנוראית שעברת היום לבד. עליך לשתף מישהו אמיתי (לא "וירטואלי") בחוויה הזו. אולי הורים/אחים/חברים או כל מי שתמצאי לנכון. אני ממליצה לך גם לפנות למרכז לנפגעות תקיפה מינית בטלפון ארצי 1201. במרכז הזה הם יוכלו להדריך אותך בדיוק מה לעשות, וימצאו יחד איתך דרכים לפעולה, ודרכים להרגעה. שוב אני חוזרת ומדגישה, אל תישארי עם החוויה הזו אף לא רגע אחד לבד. תתקשרי עכשיו למוקד של המרכז לנפגעות אונס, תספרי, תשתפי ותעשי את מה שצריך לעשות. אם תישארי עם זה לבד, תדחיקי את זה פנימה, זה עלול לפעור בתוכך תהום, להשאיר בך פצע פתוח ומדמם לכל החיים. חבל. יש מה לעשות. אני מזמינה אותך גם להשתמש בפרטים שלי הכתובים בכרטיס האישי שלי (אם תקליקי על שמי). יש שם אימייל ומס' טלפון, את יכולה להשתמש בהם, אם את רוצה לדבר, לשתף, ולקבל סיוע מה לעשות, למי לפנות ועוד. שיהיה לך כוח, טלי פרידמן

09/05/2001 | 12:08 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מבוהלת שלום. עברת דבר איום וליבי איתך. אני מצטרף לדבריה של טלי. חשוב שתפני ללא דיחוי לקבלת עזרה. המוקד לנפגעי תקיפה מינית הוא כתובת מתאימה. היה רצוי שבמידה ויש לך אדם קרוב שיכול ללוות אותך כעת, ואפילו פשוט להיות במחיצתו, תפני אליו/אליה. בהמשך תעלה השאלה האם וכיצד לפנות למשטרה ולהגיש תלונה. במידה ותפני חשוב שתהיי מלווה על ידי אדם קרוב ומוכר ועל ידי גורם מקצועי שמכיר את התהליכים. בראש ובראשונה חשובה בריאותך הנפשית וכיצד ניתן לעזור לך להתמודד עם מה שקרה. השעות והימים הראשונים עשויים להיות המפתח להתמודדות ולכן חשוב שתקבלי את מלוא העזרה. מספר אתרי אינטרנט שעשויים לספק מידע: http://www.macom.org http://www.btv.co.il/1202/htmls/services/index.html במידה ואוכל לעזור במשהו אל תהססי לפנות. סלולרי 855576-050 אני מחזק את ידיך ד"ר אורן קפלן

09/05/2001 | 01:58 | מאת: יהודה

ומה עם משטרה

09/05/2001 | 07:57 | מאת: רחל

מבוהלת ליבי איתך. תפני לאן שצריך בעולם הממשי, ותחזרי לכאן כדי שנעטוף אותך בחיבוק ובחום. אל תשארי לבד. אני מקוה שתמצאי כוחות לעשות את הצעד הבא.

09/05/2001 | 08:56 | מאת: אורנית

שלא תשאירי את זה בתוכך אפילו לרגע. תשתפי מישהו שאוהב אותך ויעזור לך. אם זה ישאר בתוכך זה רק יהיה יותר קשה להוציא זאת אח"כ. תהיה חזקה אורנית

09/05/2001 | 09:50 | מאת: סתם מישהי

להיות חזקה...כולם כבר כתבו את זה. אני דווקא אתמקד בצד המעשי יותר. יש אגודה שנקראת מיטל, ומנסיוני הם יכולים לעזור במצבים כאלו. התקשרי אליהם, בקשי עזרה, אל תישארי עם זה לבד!!! צירפתי כאן כמה כתובות לאתרים רלוונטים, ואת מספר הטלפון של מיטל. כדאי להתקשר , לפחות לדבר עם מישהו שירגיע... הטלפון הוא- 04-8381999, בימים א' - ה', שעות 8-13 . נסי גם את אתר האינטרנט www.maytal.co.il (אם כי גם לדעתי את זקוקה לדבר עם מישהו אמיתי, לא וירטואלי) אתרים נוספים בהם ניתן להשיג עזרה: www.geocities.com/Hotsprings/7207/erantlv.htm http://benafshenu.jerusalem.muni.il תחזיקי מעמד...אנחנו איתך!!

09/05/2001 | 10:19 | מאת: ""אור""

תני לי את הפרטים שלו כתובת מס טלפון...ויותר הוא לא יטריד!

09/05/2001 | 12:14 | מאת: גרושקה זאב

תלכי מייד לקבל עזרה !!!! מיד

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית