דיכאון ותרופות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/05/2001 | 22:28 | מאת: אופיר

שלום רב. לפני שנה סבלתי מדכאון קשה מאד עם כל הסימפטומים של חוסר שינה, בכי וכו'. כיום אני מטופל ב2 כדורי פרוזאק ליום. מצבי יותר טוב. לפני מספר חודשים החלטתי להפסיק לקחת פרוזאק ולאחר מס' ימים שוב חשתי דיכאון וחרדה. אני שוקל כיום להפסיק לקחת פרוזאק. אולי יש לזה תופעות לוואי בלתי רצויות. אני חולה לב בן 51 ומטופל בהרבה כדורים אחרים. מה דעתך על הפסקת פרוזאק. תודה אופיר

09/05/2001 | 20:32 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אופיר שלום לגבי הפסקת הפרוזק מבחינה רפואית תצטרך לקבל ייעוץ מרופא. בכל מקרה, במידה ואתה מחליט להפסיק הדבר צריך להעשות בהדרגה ובהשגחה רפואית. אבל חשוב מכך, חשוב ליצור תחליפים שיוכלו להגן עליך מפני הסימפטומים שבגללם התחלת את הטיפול התרופתי. הפתרון האפשרי הוא טיפול פסיכולוגי שיאפשר לך להתמודד עם ההתמודדויות הרגשיות. הגישה הטיפולית תלויה הן בך ובאישיותך והן במאפייני הסימפטומים. איש מקצוע יוכל להתאים ולהמליץ מה נכון עבורך. אגב, הדבר יעיל גם ובמיוחד במקביל לטיפול התרופתי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית