help

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/05/2001 | 20:41 | מאת: רינה

קבענו כבר תאריך לחתונה והנה הגיעה החרדה הגדולה האם זה הבחור שאני רוצה לחיות איתו, האם אני אוכל לחיות עם כל החסרונות שלו (ויש לו), אתמול רבנו וכרגיל נכנסתי לפינה, ארזתי תיק ואיימתי שאני חוזרת להורים (טוב נו, לאן עוד יש לי לחזור?) וזו לא הפעם הראשונה..... איך יוצאים מתוך המעגל הזה? הצילו

08/05/2001 | 23:58 | מאת: סינדרלה

רינה, נראה לי שאת יכולה לצאת נשכרת מכמה שיחות עם איש מקצוע שירגיע את החרדות או יעזור לך לעבד את התחושות הללו ולהבין מאין הן נובעות, אם זה סתם פחד של לפני החתונה או יותר מכך ואם זה באמת האיש שאת רוצה להנשא לו. את לפני צעד עצום בחייך, עשי סדר בסערת הרגשות שלך לפני שאת מחליטה, פני לפסיכולוג. ממילא, תגובותיך לריבים "מאיימת בלעזוב:" לא נשמעות לי כמו דרך סבירה לניהול מערכת יחסים, בודאי לו אצל זוג צעיר לפני נישואיו, וזה כבר סיבה לטיפול בעיני (אולי זוגי). עליך להבין לפני שאת עושה כזה עצום כמו נישואין, שאין אדם מושלם, ועליך לקבל את זה שלארוסך כמו לכל אחד, יש מגרעות, אפילו רבות. אני חושבת שעליך לברר היטב מה גורם לך לא להיות מסוגלת להסתדר עם העובדה שיש לו מגרעות ולריב ככה, אל תעלבי אבל אולי אינך בשלה עדין לנישואין? אז כדאי לבדוק את זה בטיפול, לפני שעושים צעד שהוא לכל החיים. בהצלחה ואני מקווה שיהיה במזל טוב סינדרלה

09/05/2001 | 00:19 | מאת: טלי וינברגר

רינה שלום רב, סינדרלה כתבה דברים שעם רובם הסכמתי ומיותר שאחזור עליהם שוב. אני חושבת שהרעיון של הליכה לכמה שיחות ייעוץ, עדיף אצל מטפל זוגי שייתן גם מענה פרטני במידת הצורך, הוא רעיון מבורך. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית