עיפות כרונית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/05/2001 | 20:18 | מאת: משה

האם יש כשר בין חרדה (לא ברמה גבוה) לבין עיפות כרונית אם כן מה הקשר ולמה זה קורה?

09/05/2001 | 00:24 | מאת: טלי וינברגר

משה שלום רב, חרדה יכולה להיות סימפטום נלווה למחלות רבות. מחלת העייפות הכרונית במהותה היא מחלה כמעט ללא סימנים חיצוניים, ופעמים רבות גם תהליך האבחון שלה ארוך ומייאש. עד האיבחון, חולים רבים סובלים מחרדות שונות מפני המתחולל בגופם ללא איבחון או ישועה. לאחר האבחון החרדות משתנות לגבי כל מה שקורה בגוף לעומת חוסר המענה הטיפולי המשמעותי (אין טיפול ממשי למחלה פרט לזמן, וטיפול אחזקתי-תומך). פרט לכך אצל רבים מחולי ה-CFS (מחלת העייפות הכרונית), קיים גם דיכאון בחלק מהזמן. אני ממליצה לפנות לטיפול פסיכותרפויטי, כדי להתמודד טוב יותר (לפחות נפשית) עם המחלה והשפעותיה. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית