למי פונים כדי לאבחן את המחלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/05/2001 | 15:59 | מאת: קרן

לפי מה שקראתי בעיתונים רפואיים וכן גם כאן באתר ,גם אני אחת מהאנשים הסובלים ממחלת היפאים (עייפות כרונית). רציתי לדעת אל מי פונים לאיבחון ועזרה , כיוון שעד עכשיו התשובות שקיבלתי היו לא מספקות ולשא יעילות. זקוקה לתשובה בהקדם.

08/05/2001 | 18:29 | מאת: רחל

אל רופא המשפחה, שישלח אותך לעשות בדיקות דם שונות. גם אני עברתי את זה. יש אתרים טובים שעוסקים במחלה, תקישי את שמה במנוע החיפוש וצאי לדרך. בהצלחה.

09/05/2001 | 00:41 | מאת: טלי וינברגר

קרן שלום רב, לצערי מחלת היאפים הינה מחלה אשר הרופאים חלוקים בדעתם לגביי ממשותה של המחלה. יש טענות שמדובר ב"המצאה" שלא באמת קיימת, לעומת אחרים שמאמינים כי היא אכן קיימת וטרם גילו את הגורמים לה ואת הרפוי לה. בכל מקרה, אבחון של CFS הוא על פי שיטת האלימינציה (שלילה) של כל מיני מחלות אחרות. זה לעיתים תהליך ארוך, אך זה מה שיש... בכל מקרה יש אתר מצוין בנושא בעברית, שמנהלת אותו בחורה בשם ליאורה. את בוודאי תמצאי אותו בחיפוש באחד ממנועי החיפוש הישראליים. אם תרצי לדעת על רופאים המתמחים באבחון המחלה בארץ (באופן פרטי) פני אליי באימייל או בטלפון ואעביר לך את הפרטים. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית