יחס לשונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/11/2013 | 08:53 | מאת: אפק

שלום, רציתי לדעת מה הדבר שגורם לנו לדחות את השונה מאיתנו, מה גורם להתעצבן כשאנחנו רואים התנהגות חריגה ולא מקובלת, פרובוקטיבית, או כל דבר שהוא יכול להיות בסדר גמור אבל פשוט שונה. תודה

10/11/2013 | 10:27 | מאת: נעמה.

הרצאה מרתקת על הפחד מהשונה: http://www.youtube.com/watch?v=YZLlvc9rviM

שלום אפק, לא בדיוק הבנתי: כרכת בסל אחד "שונה", "חריג" ו"פרובוקטיבי". אני משער שהתגובה שונה לגבי כל אחד מהם. אתה מוכן להסביר? אודי

11/11/2013 | 13:28 | מאת: אפק

כללתי את כולם כאחד כי יש בינהם דימיון. לדוגמא, אם כולם מתלבשים בצורה דומה, ולאחד יש לבוש שונה אז הוא בעצם חריג ביחס לשאר. פעמים רבות, לבוש כזה או בכלל מראה- יכול להיות פרובוקטיבי. אני נזהר מקיטלוג ולכן לא אכנה בשמות, אבל דוגמת לובשי שחורים עם איפור מרובה, או לבוש חושפני מאוד, או סתם מישהו שהחליט לגלח חצי מהראש ואת החצי השני לצבוע באדום. דברים כאלה מרתיעים אותנו להתקרב או דוחים אותנו ממנו כי אנחנו פשוט לא מבינים למה הוא עושה את הדבר הזה שבעיננו ככ טיפשי/ נוגד את דעתנו וכו'. לרוב זה גורר גם כעס וסלידה כלפי אותה דמות. למה הרגשות האלה מציפים אותנו במפגשים כאלה?

שלום אפק, בכל הדוגמאות שלך - יוצא הדופן "נהנה" מתשומת הלב שהוא מקבל (גם אם שלילית). זו הכוונה מלכתחילה, להיראות, לעורר תגובה, לא? אודי

11/11/2013 | 20:02 | מאת: מימה

לדעתי מה שלא מוכר לנו ושקשה להבין אותו מרגיש מאיים על סדרי עולם הכביכול 'מובנים מאליהם' שלנו ולכן הסלידה מפני 'השונה'

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית