אני נואש וחייב את עזרתכם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/05/2001 | 12:29 | מאת: אבי

שלום לכולם. לפני מספר חודשים לקיתי בדכאון קשה עקב הארועים הבטחוניים אשר הזכירו לי אירוע טראומתי אותו חוויתי בצבא. נשלחתי על ידי רופא המשפחה לייעוץ פסיכיאטרי כאשר הנ"ל המליץ להתחיל בטיפול של פריזמה 40 מ"ג ליום וטען כי אני סובל מאישיות חרדתית וכי פעולותי הכפייתיות אותן אני מבצע משנים ושלעולם לא ייחסתי להן חשיבות עלו בצורה משמעותית והיום ממש מכבידות על חיי בכל התחומים. אובחנתי על ידו כסובל מ OCD וזקוק בשילוב התרופות לטיפול פסיכולוגי קוגנטיבי. לפני כחודש קיבלתי צו לשירות מילואים ובשיחה עם קצין הקישור טען כי בקשתי לראות רופא ולהראות לו את מסמך חוות הדעת הפסיכיאטרית בה ציין הרופא כי עליי להשלח לוועדה רפואית, איננה בגדר חובת הצבא וכי עליי לשלוח לו את המסמכים על מנת שהוא יעביר אותם לרופא. חששתי להעביר מסמכים רגישים אלו אולם לא הייתה לי ברירה ועד היום כ שבועיים לפני תאריך השירות עדיין אין לי תשובה. תחושתי היא ממש ששמו להם שם למטרה לאמלל אותי כמה שניתן. מיותר לציין כי הדבר מכביד עלי וחיי אינם חיים ירדתי במשקלי כ 8ק"ג למשקל של 52 ק"ג אני נתקף בהתקפי זעם כלפי הסביבה הקרובה אליי (ביתי ואישתי) ואינני יודע מה לעשות. אני כרגע לפני תחילת הטיפול הפסיכולוגי. אנא אנא מכם אודה לכם אם תתייחסו למכתבי זה ברצינות כי תחושתי היא שרק כאן אוכל בשלב זה למצוא תמיכה לה אני כל כך זקוק. תודה רבה

06/05/2001 | 12:42 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אבי שלום אתה יכול לנקוט בשתי פעולות. האחת, ליצור קשר עם מפקד היחידה שלך ולבקש ראיון אישי עימו. הבא עימך את המסמכים הרפואיים שקיבלת. בסמכותו לדחות או לבטל את שירות המילואים שלך. הדבר השני, אתה מציין שאתה עדיין לפני טיפול פסיכולוגי. אני ממליץ, ולא רק בגלל שירות המילואים, שתיצור קשר עם הפסיכולוג ובקש להיפגש עימו בדחיפות. סביר להניח שהוא יוכל לעזור ביצירת הקשר עם גורמי הצבא. בכל מקרה, לאור תיאורך אתה צריך להיות בטיפול כעת ולא להמתין. אין סיבה שתמשיך לסבול וסביר להניח שניתן להקל עליך במידה מסויימת אפילו בטווח הקצר. בברכה ד"ר אורן קפלן

06/05/2001 | 14:33 | מאת: ""אור""

אבי שלום! אני מציע לך שאת השאלות האלה תשאל בפורום הלם -קרב...כאן באתר שם יש אנשים שעברו מסלול דומה ואני מאמין שהם יוכלו לעזור לך.......בהצלחה "אור

06/05/2001 | 21:12 | מאת: ד"ר דרור גרין

אבי יקר, מאחר ופנית אלי גם בפורום הלם-קרב, אתה יכול לקרוא שם את התשובה: http://doctors.co.il/forums/read.php?f=66&i=110458&t=110384 בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית