הפורומים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/05/2001 | 20:17 | מאת: רונית בר-גל

כמו שכבר סיפרתי עוברת עליי תקופה מאד קשה. אני מאד בדכאון. אני כרגע לא עובדת ונמצאת רוב היום בבית וכל מה שאני עושה הוא לכתוב בפורומים על ההרגשה שלי, לחפש באינטרנט ובספריות חומר קריאה על מה שעובר עליי או לישון. אני מרגישה הקלה מסוימת בכך שאין לי עבודה אבל מצד שני חברות אומרות לי שאני מעסיקה את עצמי 24 שעות ביממה ממה שקורה לי וזה נכון. אני לא מסוגלת להתנתק מההרגשה שלי. גם בעבודה לא הצלחתי להתנתק ולכן פוטרתי כי כבר לא תפקדתי היטב. האם אני עושה לעצמי נזק? האם כדאי להמשיך ולנוח ולעשות את הדברים הללו או שכדאי להכריח את עצמי להתעסק גם בדברים אחרים - לקרוא גם ספרים אחרים, לצאת למקומות אחרים?

05/05/2001 | 21:11 | מאת: adi

רונית, אני חושבת שאת לא צריכה להקשיב לאף אחד ולעשות בשעות הפנאי שלך מה שטוב לך. יחד עם זה עדיף שתנסי ברגע שתרגישי שאת יכולה, לחפש עבודה. עדי

05/05/2001 | 21:26 | מאת: אביב

היי רונית, אני בגישה שהאדם עצמו יודע הכי טוב מה טוב לו ברגעי משבר, גם כשהולכים לטיפול פסיכולוגי בדרכך כלל המטפל רק מכוון אותך למצוא את הדברים בתוך עצמך, ולא נותן לך פתרונות מוכנים בכתב לבעיות. אז ההצעה שלי היא שתקחי לך פסק זמן מהחברות, תשבי עם עצמך ותחשבי עם טוב לך עכשיו כרגע עם ההפוגה הזו מהעבודה ומהלחץ של החיים, לפעמים צריך את זה גם, לפעמים זה הכרחי, ואי אפשר לוותר על זה, אם אחרי בדיקה של עצמך תגיעי למסקנה, שזה מה שטוב לך כרגע, אז קחי קצת את הזמן, תנוחי, ואז תוכלי לחזור לחפש עבודה בכוחות מחודשים, גם הצורך הזה יגיע כשהדיכאון קצת יחלוף. תקשיבי לעצמך, ללבך, הוא בדרך כלל היועץ הכי טוב שלנו, לגבי עצמנו, אביב.

06/05/2001 | 18:36 | מאת: ד"ר אבי פלד

דכאון בעוצמה של פגיעה תפקודית דורש טיפול - חבל על הסבל והנזק כאשר יש טיפול יעיל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית