חרדה חוזרת- לדרור גרין- דחוף !!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/05/2001 | 16:46 | מאת: ofer

שלום דר, אני בן 30 נשוי טרי (חודשיים) כשבועיים לפני החתונה היתה לי התרגשות גדולה מאוד - תחושה שהיתה לי מאוד חדשה אף פעם לא הרגשתי כך. רופא המשפחה המליץ לי על סרוקסט בחרתי בתחליף טבעי של twinlab האמת שזה לא כללך סייע לי , בחתונה כבר לא התרגשתי והרגשתי מצויין למרבה הפלא. חשבתי שכל זה מאחורי אבל התברר לי שלא, אחרי ירח הדבש שוב נתקפתי בחרדה ופחד שאני מדמיין שאני משתגע ופוגע באשתי וזה פגע בי בשגרת החיים : עבודה , זוגיות החרדה הזאת חלפה אחרי שלש שבועות . חשבתי שזהו עכשיו אני בסדר אך לא , בתחילת שבוע שעבר שוב ניתקפתי חרדה ומחשבות שאני מאבד את עצמי לדעת ומשתגע ולא שולט בחיי. המצב הזה פוגע בזוגיות שלי ובנישואים שלי. בחודש האחרון נפגשתי עם פסיכולוגית והייתי כבר ב 4 פגישות אני מרגיש שזה בכלל לא עוזר לי לחזור לעצמי , זה רק דיבורים , והיא כל הזמן מסתכלת על השעון כדי שיסתיים כבר הזמן . החלטתי להפסיק עם הטיפולים האלה. כיום אני מתכוון לקבוע תור עם פסיכיאטר כדי להתחיל עם טיפול אחר ( אמא שלי המליצה לי מאחר והיא טיפלה בעבר בסיפטומים דומים , בעזרת סרוקסט). אגב לעולם לא ביקרתי פסיכיאטר , וגם עםזה לא קל לי. שאלתי היא: הבנתי מהפורום ש "סרוקסט" פוגע בחשק המיני ובאון ואני הרי רוצה ילדים מה דעתך על כך ? מדוע החרדות חוזרות שוב ושוב ? האם העובדה שהתחתנתי ושעברתי לחיות ליד חמתי , והפחד מכלב נושך שמסתובב בחצר גרמו לי להרגשה הזאת ? חשוב מאוד לזכור שהבריאות שלי מצוינת עברתי בדיקות לאחרונה : דם ,א ק ג לב יצאו תוצאות מעולות. ובנוסף אין לי בעיות של פרנסה , חברים , משפחה , וכו לא חסר לי כלום וחיים מלאים ומגוונים . אני עובד במכירות מחשבים ואני גם סופג המון שליליות מהלקוחות וזה לא מוסיף להרגשה. לסיכום : צר לי שהרבתי במילים , אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית ממצבי .

05/05/2001 | 18:19 | מאת: אביטל

הי עופר קראתי את ההודעה שלך וחשבתי לעצמי האם לא חשבת שהחרדה שלך נובעת בעצם מהעובדה שאתה עומד להתחתן ושזה ישנה את המצב שלך מכל מיני בחינות ושיכול להיות שאחת הבחינות שמהם תושפע כנראה מפריעה לך אולי יש לך איזה שהם חרדות מודחקות שקשורות לשינוי ושבאו לידי ביטוי בחרדה שתיארת , תנסה לחשוב על זה על הבחינות שמהן תושפע ואולי תמצא כזו שבאמת יוצרת אצלך את ההתרגשות, ואני אוסיף עוד משהו קצת יוצא דופן (אז תבחר אם אתה מעוניין לקחת את זה או לא אבל שווה לנסות...) יכול להיות שחווית חוויה קשה מגלגול קודם שקשורה בנושא הנישואין והזוגיות ושנחרטה אצלך בזיכרון ומשפיעה אליך היום בחיים הנוכחיים... אשמח אם תאמר לי מה דעתך אביטל

05/05/2001 | 18:26 | מאת: ""אור""

מה זה התשובה הזאת.....מה את איזה מדיום?נגיד שהיתה בעיה בגלגול הקודם איך אפשר לדעת.........ויותר חשוב איך אפשר לטפל......? רק אל תגידי לחזור בתשובה לשמור שבת וכו

05/05/2001 | 18:27 | מאת: רקפת

אני חושבת שזה נורמלי לחלוטין. לא טיפלת בחרדות האלה בצורה שיטתית ולכן תמיד נשאר הפחד שהן יחזרו, כמו גם הסיבה להופעתן מלכתחילה ולכן הן חוזרות. כל שינוי בחיים, גם שינוי טוב (כמו מעבר דירה, חתונה, לידה) הוא מצב משברי מסוים וכל אחד מתמודד אחרת. יכול להיות שאתה רגיש יותר והשינוי, בתוספת לחצים אחרים של החיים, פשוט נגעו בך והובילו לחרדות. אני חושבת שכדאי לך לברר את זה בטיפול מסודר אצל פסיכיאטר ואצל פסיכולוג. אין מה להתבייש בכך. כשכואבת לך הרגל אתה הולך לרופא, נכון? אז למה לא כשכואב הלב?

05/05/2001 | 18:35 | מאת: דידי

שלום קראתי אתההודעה שלך וזה מצב שמאוד מוכר לי. לי קרו מס התקפי חרדה שהראשון קרה בסמוך לנישואין ועבר תוך שבוע וכמוך בדיוק חשבתי שבזה זהנגמר אך לצערי לאחר שש שנות נישואין זה שוב קרה ואז פניתי ליעוץ אצל רופא המשפחה שהמליץ על טיפול אצל פסיכיאטר . כאשר פניתי לפסיכיאטר הייתי במצוקה קשה מאוד לא יכולתי לאכוללעבוד או אפילו לצאת מהבית ובהמלצתו התחלתי טיפול בסרוקסט לזמן מוקצב ואכן התרופה עזרה וכשהרגשתי טוב יותר הורדתי במינון עד להפסקה מוחלטת. כיום אני כבר מכירה את ההרגשה ויודעת מתי התקף כזה עשוי להתחיל ומה יכול גם לבלום זאת. מקווה שעזרתי לך אשמח אם תחזור אלי בדואר האלקטרוני בהצלחה

05/05/2001 | 19:02 | מאת: ofer

שמחתי לשמוע ממך זה מאוד מנחם ומרגיע אותי שאת שותפה לרגשותיי אני מקווה שהמצב הזה יסתיים במהרה כי זה מעייף אותי מאוד. אשמח לדעת את הדואר שלך להמשך התכתבות

05/05/2001 | 22:59 | מאת: רונית

הי אשמח לקבל הסבר מפורט איך להעביר את הכתובת לשימושכם בלבדדדדדד. דידי

06/05/2001 | 10:29 | מאת: ""אור""

האימייל שלי [email protected] בכבוד!

06/05/2001 | 00:21 | מאת: ד"ר דרור גרין

עופר יקר, התופעה שאתה מתאר פוגעת בתפקוד היומיומי שלך, והרצון שלך להיפטר ממנה במהירות מובן והגיוני. עם זאת, לתופעות מסוג זה לא תמיד יש פתרון מהיר ומיידי, וכדאי שתיאזר בסבלנות ולא תתפתה לפתרונות קלים. טיפול נפשי עשוי לאפשר לך לגלות את מקורות הבעיה, ולהבין טוב יותר את עצמך. טיפול כזה הוא תהליך ארוך, הדורש את השתתפותך ואת מעורבותך. גם המטפל הטוב ביותר לא יפתור את בעייתך במטה קסמים, ולא יוכל לשנות אותך לאחר ארבע פגישות. יתכן והפסיכולוגית איתה נפגשת איננה מתאימה לך, ואם כך אתה יכול לנסות להיפגש עם מטפל אחר. עם זאת, הבחירה בתרופות עשויה לסלק לזמן מה את הסימפטומים, מבלי לפתור את מקור הבעייה, שעשויה לצוץ במקום אחר. אינני שולל את הפנייה לפסיכיאטר, העשויה להועיל במקרה של הפרעות אורגניות. כדאי להיבדק אצל רופא המשפחה, ולהסיר את החשש מבעיות גופניות. לפי תיאורך נראה שהבעיה איננה גופנית, ואני מציע שלאחר הבדיקה הגופנית תתייעץ שוב עם פסיכולוג כדי לחשוב על דרך הטיפול המתאימה. בהודעה שלך אתה מקשר את תחילת התופעה בנישואיך, ואולי כדאי שתשתף גם את אשתך בתהליך, ותבדוק את השינוי שחל בך עם הנישואין. המעבר לחיי נישואין הוא שינוי בעל משמעות, שלעתים עשוי גם להיחוות כטראומה הדורשת טיפול. למרות הנסיון הלא-מוצלח בטיפול נפשי, אני מציע שלא תוותר על אפשרות זו, ולא תבחר באפשרות הקלה של תרופות. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית