לופוס ומצבי רוח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/05/2001 | 14:15 | מאת: מישהי

אני חולה בלופוב וברצוני לדעת האם יש קשר ללופוס ולמצבי רוח? אם יש קשר אז איך הוא מתבטא? למה בכלל יש קשר למצבי רוח?

04/05/2001 | 17:28 | מאת: אחת

האם את מקבלת סטרואידים כטיפול במחלתך? שאם כן, אזי לאלו יש בהחלט השפעה על מצבי הרוח. הם ידועים כמכניסים לדיכאון בטיפול ממושך (או לאופוריה במקרים נדירים) בנוסף המחלה עצמה ידועה כמשפיעה על מערכת העצבים המרכזית (המח) וגורמת למצבי רוח ושינויים באישיות, כאבי ראש וכו'. הסיבה לתופעה היא ככל הנראה שקיעה של נוגדנים (הגורמים למחלה מלכתחילה) נגד תאי העצב במערכת העצבים.

05/05/2001 | 01:16 | מאת: אחת - הראשונה

שלום רב! אני רואה שעלי להבהיר פעם נוספת: אני משתתפת בפורום הזה קרוב לחדשיים, ובחרתי לי את הכינוי "אחת" אחרי שווידאתי מעל לכל ספק שהוא פנוי. לצערי, זוהי הפעם השלישית תוך תקופה קצרה שמישהי נוספת מאמצת לעצמה את אותו הכינוי, ואני רק רוצה לקוות שהדבר נעשה בתום לב ולא מתוך כוונה אחרת. בכל אופן - לדברים שנאמרו כאן אין כל קשר אלי, ואינני אחראית לתוכנם. האחריות היא על הכותבת בלבד, וכאן המקום לבקש ממנה לבחור לה כינוי אחר על מנת למנוע בלבול! בתודה מראש! אחת הראשונה!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית