לדרור גרין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/05/2001 | 17:29 | מאת: נערה בהפרעה

http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_41.asp?rootId=4477300&msg_id=4490426 למטפל יש זכות לפנות להורים במקרה והמטופל מתחת לגיל 18? יש לי הפרעת אכילה.. אם אני הולכת לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי- יש למטפלים זכות לידע את ההורים שלי שיש לי הפרעת אכילה? ומה הסיכויים שהם יעשו את זה אם מותר? בתודה מראש.

02/05/2001 | 18:51 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום נערה, מן הקישור שלך הבנתי שהגעת לטיפול באמצעות הוריך, ושאמך מלווה אותך לפגישות הטיפוליות. גם אם יש למטפל זכות חוקית ליידע את הוריך, המעורבים בטיפול, הטיפול עצמו מותנה בהסכם הפרטי שלך עם המטפל, ואין בו כל טעם ללא הסכמתך. אני מציע שתשוחחי על כך עם המטפל שלך, ותבהירי לו את התנאים שלך להמשך הטיפול, כולל הבקשה שלא ליידע את הוריך. אני הייתי מסרב להעביר להורים כל אינפורמציה אודות מטופל, כחלק מן ההסכם, אלא אם כן מדובר בסכנת חיים. בברכה, דרור גרין

02/05/2001 | 22:32 | מאת: נערה בהפרעה

לא לא.. היא לוקחת אותי לכל הטיפולי שיניים והכל (הייתה עוד הודעה לפני)- טיפולים שיכולים לעזור בגילוי ההפרעה.. אני עדין לא הולכת לטיפול- אני רק הולכת בקרוב למרפאה להפרעות אכילה. ואם מדובר בפסיכיאטר- הוא אמור לידע את ההורים? או שאני יכולה ללכת לטיפול בלי שהם ידעו כלום על ההפרעה?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית