אודי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/11/2012 | 23:16 | מאת: מ.

אז הצלחתי להיכנס עם אותו ניק ואותה סיסמא.. אודי..אני די אובדת עצות.. היא מודה שהיא רעה כלפיי, שמתעלמת..שלא מאמינה..שלא עונה לי.. במיוחד שיודעת כמה שאני רגישה עד מוות! לדחייה ולהתעלמות..וזה שהיא מודה ולא מנסה להצדיק את זה..גורם לי להרגיש אשמה.. פעם אמרה לי שיש בי ררצון לא מודע לבדוק את קצה גבול היכולת שלה..ושזה כמו גבר מכה שאשתו "הביאה אותו" לאלימות כלפיה..כלומר הבהירה שהאלימות לא מוצדקת.. אולי היא הובילה אותך אבל אתה איפשרת לעצמך להיות מובל.. ובהקשר אלינו אמרה שלא היתה צריכה להגיב כפי שהגיבה כלפיי. ואחרי תקופה אמרה שלא הייתה צריכה בכלל לומר לי את מה שאמרה..על החלק שלי להביא אותה אל הקצה..לאלימות כלפיי.. ושזה לא היה מקצועי..אבל אודי.. ראשית הנזק נעשה.. ודבר שני אנ לא בטוחה שמחר זה לא יקרה שוב.. באמת כמו בעל מכה שמתחרט ומצטער אבל כבר לא מאמינים לו..הבעיה שזה דפוס חוזר אצלה.. אני ממש בדילמה אם אני לא צריכה לעזוב אותה.. לחפש לי מטפל אחר.. הבעיה שלא נראה לי שאחריה אמשיך בטיפול..כבר איבדתי את האמון.. אני לא יודעת מה לעשות..כל הפגישות שלנו מתבזבזות על כעסים למה לא הגיבה/ענתה למייל או לטלפון.. אולי היא פשוט שונאתת אותי..קורה שאימא שונאת את ביתה אז בטח שכאן זה גם אפשרי.. אודי..איך אתה מתרשם? כמובן רק על סמך מה שאני אומרת..מה כדאי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, איני סבור שהיא שונאת אותך. אני חושב שאת חיה איתה בחדר (ומחוצה לו) חלקים שלמים של החיים הנפשיים שלך, ביחד איתה. גם היא חלק מעורב מאוד מזה. האמת היא שאני חושב שהסיפור עצמו זה הכעסים ותחושת חוסר הכיוונון. זה מה שעולה ומשתחזר. ואם אני צודק בהשערתי - זה אומר שהטיפול עובד. צריך להיות עכשיו מסוגלים גם להתבונן בתהליכים הללו ולא רק להתנהג אותם.. אודי

13/11/2012 | 19:06 | מאת: מ.

אתה באמת לא חושב שהיא שונאת אותי?..כבר בתקופה הראשונה..אמרה לי שקשה לאהוב אותי..לא היתה בינינו כימיה. אתה באמת חושב שלא זה המקרה? אפילו לא העדר כימיה??..אני מתוסכלת גם כך.. מפגישות שאני מוסחת בקלות (באשמתי ובאשמתה).. ולא מצליחה להיות בפוקוס...ועכשיו נוסף העניין הזה.. ששוב היא מודה..שהיא מתעלמת ממני מתוך רוע!!?? (אפילו אני לא חשבתי שזה עד כדי כך..חשבתי שהיא סתם חסרת סבלנות..).. אולי לפעמים עדיף לא לחקור יותר מדי.. (למה לא ענתה ולמה מתעלמת ) הבעיה שחפרתי עמוק מדי.. למקומות שאפילו היא לא מודעת להם.. אמרה שהיא צריכה לחשוב מה הסיבה שהיא רעה כלפיי.. אני מרגישה אשמה..כי אני רגישה מדי.."חנונית"=מנומסת יותר מדי..בחיים לא קרה שהשארתי מישהו ללא תשובה..ששיחקתי משחקים..של בלתי מושגת..גם כשלא התחשק לי.. עניתי והתייחסתי.. (גם במחיר פגיעה בעצמי שלא רציתי להיחשף אבל לא ידעתי להתחמק..).. אני פשוט לא הטיפוס השורד והנורמלי.. אלה האחרים הם הנורמליים.."הזורמים"=מילה בלתי נסבלת בעיניי וסליחה שחופרת לך בזמן האחרון במכתבים ארוכים.. ואודי..אשמח אם תגיב לכל מה שכתבתי.. אבל אם קשה לך.. אז רק חשוב לי להבין למה התכוונת כשכתבת חוסר כיוונון? תודה!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית