דיבור בשינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/05/2001 | 20:09 | מאת: איציק

שלום אני כבן 48 ולאחרונה אני מתעורר כתוצאה מדיבור או מילמולי מילים תוך כדי השינה, בתדירות של אחת לשבוע לערך. מה קורה

01/05/2001 | 20:58 | מאת: ד"ר אורן קפלן

איציק שלום יכולים לקרות הרבה דברים וקשה לתת לך תשובה חד משמעית. האם את ישן עם עוד אדם בחדר? במידה וכן כדאי לבדוק האם באמת התופעה מתרחשת רק לאחרונה, או שאולי רק לאחרונה את שם לב אליה. דיבור בשינה והתעוררות יכולים להיות קשורים בד"כ לשני דברים: לחץ נפשי שגורם להתערערות השינה או הפרעת שינה. במידה ואתה סובל ממתח בתקופה האחרונה יתכן שזו הסיבה ואז הפיתרון הוא לפנות לייעוץ פסיכולוגי כדי לטפל במתח, וסביר שבעית הלילה תפתר. אם לא, כדאי לפנות למעבדת שינה ולבדוק מה קורה בלילה. הדבר כרוך בשינה במעבדה. בברכה ד"ר אורן קפלן

03/05/2001 | 00:12 | מאת: איציק

לד"ר אורן שלום אכן מצוי בלחץ נפשי לא שיגרתי -יתכן ומקורו בצומת החלטות בנושא שינוי סביבת העבודה. מנסה בימים אלו לעסוק בספורט ובתרגילי רלקסציה. עצות נוספות תתקבלנה בברכה. תודה איציק

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית