זקוקה לייעוץ לגבי סרוקסט-דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/04/2001 | 15:43 | מאת: ענבל

בעלי סובל מזה חודשיים מהתקפי חרדה קשים. פנינו לרופאה פסיכאטרית שהמליצה על טיפול בסרוקסט. לדבריה יש לקחת את הסרוקסט במשך 4 ימים 20 מ"ג ואז להעלות מינון ל 40 מ"ג. בעלי כגרע ביום הרביעי לטיפול וסובל מתופעות לוואי שכוללות תחושה של אי שקט ,פיהוקים רבים,בחילות. האם למרות זאת מומלץ להעלות את המינון כל כך מהר???? עליי לציין שתופעות הלוואי עצמן מהוות גורם להתקף חרדה... שאלה נוספת: מה אפשר לתת בזמן התקף חרדה כדי להקל? האם לוריוון או ווליום מומלצים? האם כדאי בכל התקף לקחת קלונקס? באיזה מינון? תודה!!

28/04/2001 | 15:53 | מאת: ענבל

בעלי החל לקבל את התקפי החרדה לאחר שעבר גמילה מכדורים לשיכוך כאבים בשם רוקסט שמכילים קודאין. האם לעובדה הזו יש חשיבות לגבי התקפי החרדה?

28/04/2001 | 16:33 | מאת: לימור

אני לא אשת מקצוע אבל אני יכולה לספר לך מה קורה מניסיון אישי שלי. אני לקחתי סרוקסט לתקופה של 10 חודשים. מבחינתי היה רק שיפור קל ובתהקפי החרדה פחתו אבל לא היה שיפור ממש ניכר ודרסטי. בעת התקפי חרדה לקחתי "קסנקס" ו"אסיול" ואף אחד מהם לא עזר במיוחד. "קסנקס" לא עשה כלום ואילו "אסיול" הרגיע את הגוף ואיפשר לי לישון אבל גרם לתחושה של ריפיון שרירים וכבדות. אצלי לא היו תופעות לוואי. אם יש לך שאלות לשאול אותי, אשמח לענות. כמו שאמרתי לך, אני יכולה רק לספר לך על ניסיוני עם התרופות. כנראה שכל אחד מגיב אחרת.

29/04/2001 | 17:18 | מאת: אבי

שלום אני יכול לספר לך רק מנסיוני האישי. לקחתי סרוקסט במשך כ-10 חודשים כתוצאה ממתח נוראי שהצטבר אצלי וכתוצאה מכך היו גם סימפטומים פיזיים. בתחילה לקחתי כרבע כדור למשך מספר ימים (4 אם אני לא טועה), אח"כ חצי כדור למשך 4 ימים, ואח"כ כדור אחד ליום (20 מ"ג). בימים הראשונים הרגשתי רע מאוד. אבל המשכתי וההרגשה הרעה חלפה. לי הכדור עזר מאוד. שיהיה לך כל טוב.

01/05/2001 | 14:14 | מאת: ענבל

התגובה שלך עזרה מאוד! משום מה הרופאה של בעלי לחצה שהוא ייקבל את מקסימום המינון אחרי 4 ימים בלבד וההודעה שלך הרגיעה אותי שלא חייבים להעלות מינון מיד ואפשר בהדרגה! תודה!!אבי כתב/ה: > > שלום > אני יכול לספר לך רק מנסיוני האישי. > לקחתי סרוקסט במשך כ-10 חודשים כתוצאה ממתח נוראי שהצטבר אצלי > וכתוצאה מכך היו גם סימפטומים פיזיים. > בתחילה לקחתי כרבע כדור למשך מספר ימים (4 אם אני לא טועה), אח"כ > חצי כדור למשך 4 ימים, ואח"כ כדור אחד ליום (20 מ"ג). > בימים הראשונים הרגשתי רע מאוד. אבל המשכתי וההרגשה הרעה חלפה. > לי הכדור עזר מאוד. > שיהיה לך כל טוב.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית