אובססיה לנקיון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/04/2001 | 14:05 | מאת: שלמה

איך פותרים בעיה כזו - כל הזמן לך תרחוץ ידיים, אל תגע בבעלי חיים, כל טיפת לכלוך מטריפה אותה, אין לה זמן כי מאוד עסוקה בנקיון ובכביסה שלא נגמרת אף פעם. אי אפשר ללכת לים כי זה מביא לכלוך בקיצור גיהנום - אבקש את תגבותכם המהירה בתודה מראש שלמה (שם בדוי)

28/04/2001 | 14:36 | מאת: טלי וינברגר

שלמה שלום רב, לא הבנתי משאלתך מי היא האישה עליה אתה מדבר. אמא? אישתך? חברה? בכל מקרה נראה כי אכן יש אצל אותה אישה חלק אובססיבי של ניקיון, אך האם היא מודעת לכך, להגזמה? האם זה משפיע על תפקודה בחיי היומיום, על על סביבתה (פרט ל"הצקות" החוזרות ונישנות)? האם נראה לך שאישה זו תסכים להגיע לטיפול, או אף לטיפול תרופתי? אמשיך לייעץ, לכשתשיב על שאלותיי, ותבהיר את הדברים. בברכה, טלי פרידמן

28/04/2001 | 15:34 | מאת: Jacki

שלום, גם לי יש סוג מסוים של אובססיה לניקיון. אני יודעת על מה אתה מדבר, שלמה, אבל אצלי זה לא מפריע לאף אחד, כי אני לא נוטה להטיל את זה על אחרים, אם אחרים רוצים להיות מלוכלכים, שיהיו. כמו שטלי שאלה, היא מודעת למצב שלה, ז"א אני מודעת למצב שלי, יכול להיות שהיא בטוחה שההתנהגות שלה היא נורמלית לחלוטין, והיא מטילה את זה גם על אחרים.

28/04/2001 | 20:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלמה שלום במידה ומדובר באמת בכפייתיות תוכל לעיין באתר של הדסה ירושלים על הסברים בכתובת http://www.hadassah.org.il/hebrew/PUB/obses/index.htm שם מופיעים גם דרכי הטיפול. עם זאת, בנושא של ניקיונות הבית מדובר פעמים רבות בבעיה הקשורה לחיי המשפחה ודורשת לכן דיאלוג טיפולי עם המשפחה. אני לא בטוח שאשתך (או אותה אישה עליה אתה מדבר) תסכים איתך שמדובר בבעיה שלה. היא יכולה לטעון למשל, שאתה לא מספיק מודע לצורך שלה שיהיה נקי. מאבקים מסוג כזה הם רקע לסכסוכים במשפחה ויתכן שהדרך הנכונה להתחיל ולשנות דברים הוא להגיע לייעוץ זוגי דווקא. במידה והמטפל יהיה סבור שמדובר בהפרעה כפייתית הוא יוכל להמליץ על טיפול מתאים ייעודי, או טיפול משולב. בברכה ד"ר אורן קפלן.

29/04/2001 | 09:12 | מאת: רוז

בוא נגיד שאם אתה רוצה לצאת, והיא לא יכולה לפני שהבית יהיה מסודר ונקי , אתה תגיד לה "בואי נצא, אחר כך כשנחזור, אני אעזור לך לנקות" ובאמת תעזור ,כי אם לא, בפעם הבאה זה לא ילך. בכלל , אפשר לעזור, גם אם אתה לא מתכנן לצאת. אבל דבר נוסף, הרבה פעמים נשים מנקות כי יש תחרותיות בין הנשים בבנין, ומדברים על נקיון הרבה מאוד, ובדרך כלל אלה נשים שלא עובדות, ואין להן דבר זולת ביתן, אם אישתך כזו, שלח אותה לחוג או שניים, שיהיה לה עוד משהו לעשות, או לקורס לימודי כלשהו, היתה לי שכנה כזו, בעזרת שטיפת מוח שעשיתי לה, היא יצאה לעבודה בחוץ, היום היא כבר מטיפה לאחרות, לא שהבית שלה פחות נקי, אבל כל האובססיה ירדה מהפרק.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית