גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/04/2001 | 10:06 | מאת: לילך

שלום, יש לי ילדה בת 3, אשר במשך היום אינה לובשת חיתול אולם בלילה ובזמן שנת הצהריים היא עם חיתול. לעיתים כאשר היא קמה משנת הצהריים היא אינה מעוניינת להוריד את החיתול והיא מודעת להבדל, בחיתול "מותר לעשות פיפי". איך עלי לגמול אותה מחיתולים בלילה , האם לחכות לרצון שלה? מהי הדרך הבטוחה לגמילה מחיתולים?.

28/04/2001 | 14:33 | מאת: adi

לילך, היא ילדה יחידה או שיש עוד אחות? איך היא בגן? איך היא בתחומים אחרים? עדי

28/04/2001 | 15:12 | מאת: רוית ניסן

לילך שלום. גמילות בכלל וגמילה מחיתולים בפרט הינן נושא מאוד משמעותי בהתפתחות של תינוקות וידים. בדרך כלל בתוך הדרמה המתחוללת מתגלמים נושאים הקשורים לקשר עם הפעוט: תקשורת, תסכול, קבלה, נפרדות, אובדנים ועוד נושאים רבים ומגוונים. השליטה בסוגרים בדרך כלל מתחילה קודם במשך היום, ומאוחר יותר עוברת הכללה גם ללילה. חשוב להתייחס לזה בקגישות ובעדינות מצד אחד- אך לא בזהירות יתר מן הצד השני. חשובות שאלות הרקע שעדי שאלה- כי כדאי לקחת בחשבון את המציאות בה חי הילד ואת הלחצים העשויים להיות כמו גם את מזגו של הילד. וחסיום- חשוב להכין מראש ולעשות את הצעד ביחד ובידיעה שהגמילה אינה מיידית- וכי יהיו פיקשושים בדרך, אבל זה לא נורא, זה בסדר גמור וההרגל ירכש בהדרגה. בהצלחה. רוית.

29/04/2001 | 20:26 | מאת: לילך

יש לה אחות בת 8 היא מאוד עקשנית, פקחית וכאשר אינה מקבלת משהו היא בוכה , או מרביצה או נושכת (תלוי המידת העצבים שיש לה).. בד"כ היא בוכה.

28/04/2001 | 21:35 | מאת: רוז

מניסיון עם 7 ילדים שניגמלו, לכל ילד את הקצב שלו, אל תנסי להכריח אותה, כי את תהיי עצבנית, היא תהיה עצבנית, וזה לא שווה , מה גם שלא יועיל, יש לי ילדים שנגמלו מאוד מוקדם, בעצמם, כמו ילדה שהיתה פחות משנתיים וכשנולד האח שלה, היא ראתה שני גדלי טיטולים, והחליטה, שהיא לא צריכה לא טיטול ולא מוצץ, והפסיקה באחת. ויש לי ילד שרק בגיל ארבע, הפסיק להרטיב בלילות, כשניסיתי להשכיב אותו בלי טיטול, הוא הרטיב, והעיר אותי להחליף לו מצעים, פעם אמרתי לו שיחזור למיטה הרטובה, אז הוא פשוט עמד בחדר בשקט, וחיכה, כמובן שלא החזקתי מעמד והחלפתי לו למצעים יבשים. בקיצור, פשוט לחכות, באחד הילדים כנראה חיכיתי יותר מידי, והוא פשוט הוריד את החיתול ביום והתישב על האסלה. ילדה אחרת החליטה שהיא כבר לא צריכה טיטול בלילה, וקמה יבשה, ואחר פשוט מאוד השתדל, כי הוא ידע, שברגע שהוא יפסיק עם ההרטבה בלילות הוא עובר למיטה חדשה, בקיצור, להכניס אותם באיזושהיא דרך למוטיבציה להפסיק עם הטיטול בלילה , אבל לא בצורה מאוד לחוצה, ואם לא מתעסקים עם הנושא כל היום, אבל בכל פעם שהיא קמה עם טיטול יבש, עושים חגיגה קטנה, ונותניםנ לה איזה צ'ופר, אזה"גאולה" תגיע מהר.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית