הפרעות קשב ורכוז

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/07/2000 | 23:47 | מאת: j

ברצוני לדעת : 1.מה הסיבה הפיזית להפרעות קשב וריכוז אצל ילדים. 2. מדוע ילדים עם הפרעות מסוג זה נוטים להשמיע קולות או שאין כל קשר ? 3. האם הפרעות הקשב והריכוז יכולות לגרום גם לליקוי בדיבור? 4. האם בעיות מוטוריות(עדינה וגסה) הן גם חלק מהעיניין

22/07/2000 | 10:26 | מאת: ד"ר פלד

ילד הסובל מהבעיות שציינת זקוק לאבחון מיידי - מדובר כניראה בנזק מוחי התפתחותי - הסיבות לנזק כזה מרובות מאד - פרט לבעיות התפתחותיות של המוח גם מחלות גופניות של תזונה וחילוף חומרים עלולים להשפיע על המוח - חס וחלילה גם התפתחות של גידול יכולה להיות גורם לסימנים שציינת - ישנם גם תיסמונות גנטיות מיוחדות שנותנות תמונה של הפרעות מיוחדות בדיבור - לדוגמה תיסמונת "טוראט" מתאפיינת בהתקוצויות של שריר הדיבור התוצעה היא קולות לא מבוקרים כפי שאתה רואה רבים הם הגורמים למה שתארתה כדי ליעץ יש צורך במידע נוסף על התיסמונת

02/09/2000 | 23:48 | מאת: SARA

מצטערת קראתי את טענותיה של האם המודאגת ולרגע התחלתי לדאוג גם אני. איני סבורה שהלחץ כדאי ואיני סבורה שענית לה על השאלה כלל. בני סובל בדיוק מאותם סימפטומים. 1. ליקויי קשב וריכוז 2.טונוס שרירים נמוך 3.טיקים ומחלת טארט 4.הקאות תכופות עברנו את כל הבדיקות והילד נמצא בסדר. טיפולים הוא עובר בעיקר פיזוטרפיה. לטיקים אין פתרון להשתדל להתעלם ולקשיי ריכוז וקשב יש ליידע את הסביבה יעבור בגיל מאוחר עם השקעה? קרוב לודאי הלואי וילד כזה על כולם, למרות הקשיים

23/07/2000 | 00:00 | מאת: <b>אמיר זהר - פסיכולוג קליני</b>

<HTML>שלום רב הגורמים להפרעות קשב וריכוז יכולים להיות שונים. לעיתים מדובר בפגם מזערי במח ולעיתים בסיבות אחרות. הבעיות האחרות שציינת אינם קשורים בהכרח לבעיות קשב וריכוז. כאשר גם קשיים אלו מופיעים יש חשש שהבעיה חמורה יותר. בכל מקרה יש צורך באבחון. אם אתם לא יודעים היכן לבצע אבחון כזה תכתבו מה גיל הילד ומה הבעיות ואוכל לעזור בעניין. בברכה, אמיר </HTML>

25/07/2000 | 14:38 | מאת: ס

שאלה לאמיר זוהר ו/או דר' פלד איזה סיבות אחרות יכולות להיות להפרעות קשב וריכוז בילדים. בני בן 6.5 ומטופל בריטאלין כבר מספר חודשים, ילדי עולה לכיתה א'. עליי לציין שהילד אובחן כהיפראקטיבי ע"י נורולוג ילדים אשר מומחה בתחום. הגננת והפסיכולוגית איבחנו אותו כילד חכם ומבריק מעל הממוצע לגילו, שפה עשירה. לאחר שהתחלנו את הטיפול, חל שיפור בריכוז ובהתנהגותו של בני. לכן התפלאתי לקרוא שבעיות בקשב וריכוז הינם סימן לפגם כלשהו במוח ??? אנא תשובתך, כי התשובה לגבי נזק מזערי במוח הלחיצה אותי מאוד. תודה ס.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית