התמכרות לצאטים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/04/2001 | 18:14 | מאת: יסמין

כל מאמצי להגמל מההתמכרות לשיחה בצאטים באינטרנט עלו בתוהו. התנתקתי לחודש, למרות שאני זקוקה לו לצרכי העבודה, וזה לא עזר חזרתי . ובגדול זה מאד מפריעה לי מ2 סיבות א. זה תופס חלק גדול מזמני הפנוי[וגם הלא פנוי. למען האמת] ב. זה גורם לי למעורבות רגשית עמוקה עם המכותבים שמפריעה לי בחיי היום יום. מבקשת את עזרתכם. תודה.

26/04/2001 | 19:27 | מאת: טלי וינברגר

יסמין שלום רב, בעית ההתמכרות לרשת האנטרנט בכלל, ולצ'טים בפרט הפכה בשנים האחרונות לבעיית התמכרות מובחנת ומאובחנת, גם בקרב אנשי הטיפול. ישנם אתרים רבים העוסקים בנושא ומציעים פתרונות שונים ומגוונים. אני מתייחסת לתופעת ההתמכרות לצ'טים כמו לכל התמכרות אחרת, ולכן גם הטיפול בה יהיה דומה. אני ממליצה על טיפול פסיכותרפויטי, שיעזור לך להבין מה בדיוק ההתמכרות הזו עבורך, מה היא "מכסה" בחייך הפרטיים (אם בכלל) וכיצד ניתן להיגמל ממנה. שוב, אני מציעה לך לבדוק אתרים העוסקים בתופעת ההתמכרות לרשת, ולצבור מעט ידע ומידע משם. זה אולי יסייע לך להחליט מה תעשי שהמשך. בברכה, טלי פרידמן

26/04/2001 | 19:34 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

יסמין שלום, את בחברה טובה... רבים וטובים מהיאפים, מרגישים שהם בשלבי התמכרות לצ'ט. אני אנסה להרגיע אותך במשהו. ראשית, לעניין המניעים שלך (המשיכה העזה): דוקא כדאי לך להרגיש טוב עם זה... הקשר החברתי שנוצר, שמסקרן ומושך אותך, מעיד עליך, כחיה חברתית - דברים טובים. ולהיות אדם שמעורב רגשית, זה - על פי רוב, להיות אדם עם סגולות טובות. אם את אדם שהחברה שמסביבו אינה מספקת, אז זה בכלל לא רע לנסות להתפתח עם קשרים חדשים. אז בואי ונסתכל על הבעיה, שהיא כנראה, עניין של כמות: דהיינו, מספר השעות. קחי את זה כמשימה של פרסים וקנסות: על כל שעת צ'ט מעל הכמות של מה שנראה לך "בסדר", תשלמי קנס (בכסף, ורצוי לארגון שאת סולדת מפעילותו, ככה שתרצי לשלם כמה שפחות!). כחיזוק לשיטת הקנסות תשתמשי ב "דיל" (חוזה ההתקשרות) עם ספקית האינטרנט: תעברי לחוזה על בסיס שעות קצובות בחודש (נניח: 10 שעות חודשיות עם אחת, וחמש עם האחרת). כל חריגה עולה הרבה כסף, ככה שאם את אדם עם הכנסות כספיות ממוצעות, המונה יסייע לך במתקפה שלך על ההתמכרות הזו. דרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

26/04/2001 | 23:29 | מאת: מאיר

אתר עזרה למכורים לרשת האינטרנט: http://www.addictionsolutions.com/portal/internet/index.asp

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית