חרדה או פחד?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/04/2001 | 13:37 | מאת: ליסי

שלום רב! אני בת 13 ואני מפחדת מ-2 דברים, אני לא יכולה לישון לבד בחדרי וגם אני לא יכולה להשאר בערב לבד בבית! הפחדים או החרדה שלי הזאת מאוד מציקים לי! ההורים שלי מודעים לכך, כשאני יושבת בבית לבד אני מפחדת שתהיה הפסקת חשמל שדרך אגב זה פעם קרה לי ומאז אני מפחדת עוד יותר, הייתי אצל אישה פסיכולוגית פעם אחת והיא אמרה לי לעשות כל מיני דברים (תרגילים להרגעה וכו'). אבל עד שזה יעזור אני עדיין במצוקה. עזרו לי! מה עליי לעשות? תודה רבה רבה מראש!!!! -ליסי (שם בדוי).

25/04/2001 | 13:40 | מאת: ליסי

היי זאת אני

25/04/2001 | 16:16 | מאת: רוית ניסן

ליסי שלום. יופי שכתבת אלינו. לא בטוח שאצליח- אבל אולי אם נכתוב על זה פה- זה קצת יעזור לך להבין יותר את הפחד הזה- וככה תוכלי גם לללמוד להתמודד איתו. אני אשאל אותך כמה שאלות, אבל לפני כן חשוב לי להגיד לך שהמון אנשים פוחדים מכל מיני דברים. גם אנשים מבוגרים. לפעמים מדברים "אמיתיים" ולפעמים אפילו מדברים לא מציאותיים. עכשיו לשאלות: האם ההורים שלך יודעים שכתבת אלינו? אם לא- כדאי שהם ידעו ואולי אף תראי להם את התגובות שתקבלי. כמה זמן את כבר פוחדת? האם גם כשהיית יותר קטנה פחדת? האם קורה בהרבה שאת צריכה להשאר לבדך? האם יש לך עוד אחים? זהו לבינתיים. תעני על השאלות הללו- ואז נמשיך לחשוב. ביי. רוית.

30/04/2001 | 14:10 | מאת: ליסי

הורים שלי יודעים על כך שכתבתי לכם. ואני כבר פוחדת כמה שנים. וגם פחדתי כשהייתי קטנה, בעצם רמת הפחד שלי תמיד משתנה, פעם כשהייתי יותר קטנה פחדתי פחות ונשארתי עד שעה 8 בערב, עכשיו אני כבר לא יכולה להשאר עד 8 בערב לבד. כן אני צריכה לפעמים להשאר לבד אבל אני לא נשארת, וכן יש לי אחות גדולה בת 18 שלא תמיד יכולה להשאר איתי ואני כבר ממש מעצבנת אותה עם הפחד הזה. תודה על העזרה! -ליסי שמי האמיתי הוא ויקי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית