אוננות אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/04/2001 | 17:58 | מאת: ב.

האם זה בריא? זה לא פוגע? מותר פעם בשבוע?

24/04/2001 | 18:55 | מאת: אורית ארנון

אני לא פסיכולוגית ולכן אוי לא מוסמכת לענות אבל בכל זאת החלטתי לומר את דעתי. אוננות לא פוגעת, לא מזיקה והיא טבעית אפילו בגיל הינקות והילדות. לדעתי, ניתן להעיר לילד אם הוא עושה זאת בפומבי אבל לא כדאי אם הוא עושה זאת בפרטיות משום שהוא רק מגלה את גופו ואין לתת לו רושם שזה אסור או מלוכלך. הכי חשוב - לא להילחץ. כל מה שילד עושה באופן טבעי הוא למעשה טבעי ותגובה היסטרית של ההורה יכולה לגרום נזק.

24/04/2001 | 19:03 | מאת: רוית ניסן

שלום. דבריה של אורית נכונים- אבל אולי תספר קצת יותר פרטים? בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית