הרטבת לילה לילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/04/2001 | 08:12 | מאת: דני הרצוג

הבן שלי בן 4.5 ובזמן האחרון הוא התחיל להרטיב בלילה. מה לא ניסינו כדי שזה יפסק , אבל שום דבר לא עוזר. יש לציין שאני לא כועס עליו, אלא להיפך אני מנסה לדבר איתו וכמו כן במקביל מנסה להביא אותו ללילה כמה שיותר יבש מבחינת נוזלים. אבל כלום לא עוזר.

23/04/2001 | 15:55 | מאת: אורה

תיזהר שרוית לא תיתפוס אותך שאתה מייבש את הילד לפני השינה (היא לא אוהבת את זה) וגם אל תעיר אותו באמצע הלילה ותיקח אותו לשרותים. הילד צריך ללמוד לשלוט בשרירים שלו לבד. הפתרונות הם חיזוקים חיוביים! לתת לילד מדבקה או מתנה סימלית על כל יום שהוא קם יבש ולשבח אותו ולהגיד לו שאתה מאד גאה בוולחבק ולנשק. אם הוא צבר 3 מדבקות ברציפות תיקנה לו משהו יותר גדול ואם הוא צבר שבוע של מדבקות זאת כברממש סיבה לסוע ללונה-גל. אם הילד קם רטוב אפשר להגיד לו שזה לא נורא ושאולי מחר הוא יצליח. אם אחרי תקופה מסויימת ( חודש- חודשיים) העסק לא עובד אז אפשר להפנות אותכם למרפאות מיוחדות שמתמחות בהרטבת לילה.

23/04/2001 | 20:15 | מאת: רוית ניסן

לדני שלום. קראתי את תשובתך- ובכדי להשיב חשוב לי לדעת עוד קצת פרטים: האם הילד כבר נגמל לחלוטין? מתי? כיצד היה תהליך הגמילה? האם קרה משהו בחייו בזמן האחרון שעשוי הייה לגרום לו למתח, או לכל מצב רגשי אחר מבדרך כלל? וכיצד הוא בתחומים האחרים- האם שמתם לב לשינוי גם באכילה, באוכל או בהתנהגות? ולסיום- האם בדקתם עם רופא הילדים סיבות פיזיולוגיות להרטבה? זה אמנם נכתב בסוף- אבל חשוב להתחיל מכך. מחכה לתשובתך. בברכה. רוית (שלא נוהגת "לתפוס" אנשים ומשתדלת להיות אמפתית לקשיים של הורים וילדיהם).

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית