פסיכולוגיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/04/2001 | 01:26 | מאת: הדי

חברתי נכנסה לאובססיה בתקופה האחרונה לגבי בת זוגו של בנה בכורה . היא החליטה משום מה שבת זוגתו (איתה הוא חי מזה כ - 1 שנה) מנצלת אותו. על אף כל טענותיו של הבן שהוא מאושר עם חברתו והם אוהבים מאד אחד את השני וזו היא בחירתו, היא איננה מפסיקה לקטר לו ולכל מי שמוכן לשמוע על בת-זוגתו ודורשת ממנו להפסיק את הקשר. כיצד ניתן להרגיע אותה ולהבהיר לה שהקשר הזה טוב ומתאים לבנה ולבת זוגתו (בשנות העשרים המאוחרות לחייהם)? מתוך הכרתי אותה היא דמות מאד דומיננטית (והייתי אומרת אפילו שטלטנית בביתה). האם היא חוששת (בתת-מודע) שמישהו "ינצל" את בנה בצורה שהיא "מנצלת" את בעלה או היא פוחדת לאבד את בנה בכורה (שזו לו מערכת היסים הראשונה המשמעותית) ולהתרגל לרעיון שהוא עומד ברשות עצמו ומישהי אחרת מטפלת בו? 0דרך אגב, התנהגותה שונה בתעלית עם ביתה). מה הייתם ממליצים לעשות לפתור את המצב הבלתי נעים לטובת כל הצדדים?

23/04/2001 | 07:20 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום להדי, נראה לי שהאם צריכה ללמוד לעוף, משהו הפוך על הפוך בנוסח "עוף גוזל" - כלומר שתלמד להתבגר להיות אם למי שהוא בנה, אבל הוא לא ילד, אלא אדם בוגר. חבלי הסתגלות כאלו הנם שחיכים, בעיקר אצל נשים "בלבוסתיות". שיחה משפחתית יכולה לסייע, ואם לא - כמה שיחות אצל פסיכולוג. דרך צליחה ד"ר יוסי אברהם

23/04/2001 | 07:22 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שכיחים גם אצלי נהיה הפוך... (ח ו - כ )

23/04/2001 | 10:34 | מאת: הדי

שלום לד"ר אברהם תודה על התשובה. איך משכנעים את האם לגשת לטיפול פסיכולוגי וכיצד ניתן לעודד או לתמוך בזוג הצעיר? הדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית