הרטבה -לרוית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/04/2001 | 12:05 | מאת: עדי

לרוית שלום, הפחדים של בני מאביו זה כשהוא עושה משהו לא טוב אביו צועק עליו וזה לא קורה הרבה וזה גם לא יותר מצעקה אין אלימות פיזית העניין הוא שאני גם יותר מדי מגוננת על בני אני שוב חוזרת בני הוא ילד מאוד פחדן מאז שהיה קטן והדאגה שלי היא מה יהיה הוא כבר בן 8 , אני חושבת על מה יהיה אם זה יקרה לו מחוץ לבית ? אביו הוא אכן הדמות הקשוחה בבית אבל הם משחקים ביחד יש להם דברים משותפים אבל יש תמיד ברקע את הפחד ממנו למשל אם קורה משהו בני מספר לי קודם ומבקש שאני אספר לאבא תודה על התיחסותך.

22/04/2001 | 12:40 | מאת: רוית ניסן

לעדי. שמחתי שחזרת. כבר חשבתי שנעלמת לנו... ממכתבך עולים שני דברים: האחד הינו החרדה על בנך, פחדיו והתמודדותו, הגורמת לך אולי להגן עליו יתר על המידה. דבר זה אולי מקצין את עמדותיו הנוקשות של בעלך- ויוצא שיש חלוקה לטוב ורע בין ההורים, דבר שעשוי להיות בעייתי. ( זה באמת במידה ואין אלימות פיסית או כלשהי בבית). אני הייתי מציעה לפנות להדרכה מקצועית במטרה לחזק את בטחונו העצמי של בנך ואולי קצת לשנות את חלוקת התפקידים בבית. מה דעתך? ביי. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית