לטלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/04/2001 | 21:18 | מאת: אליאן

היי השבת עברה.... איכשהו... אני מנסה לחשוב ולא כל כך הולך לי... מנסה למצוא פתרונות לבעיה ... אומץ ! זו המילה! מהיכן לוקחים אומץ ? מכירה חנות שמוכרת דבר כזה ? צריך לעשות שינוי ,אין ספק אני יודעת.... אבל ... זה מפחיד ומשתק אותי ואז אני בעצם לא עושה דבר. אוףףףףףףף ביי ולילה טוב.

21/04/2001 | 21:58 | מאת: טלי וינברגר

אליאן יקרה, "גם מסע של אלף קילומטר מתחיל בצעד קטן אחד" (מאו טסו טונג). תשאירי לרגע את האומץ בצד, תני לאחרים קצת להיות אמיצים גם בשבילך, את צריכה לאסוף כוחות. זה הכי חשוב. כי גם לצעד הקטן הזה דרוש כוח. אני מאחלת לך שיהיה לך כוח, ואני מבטיחה לעזור להתחיל גם את הצעד הקטן. אל תשכחי שקבענו למחר! אגב, גם בצהריים בסביבות השעה 12 אפשר לדבר, תחליטי מתי נוח לך. שיהיה שבוע טוב, טלי פרידמן

21/04/2001 | 22:42 | מאת: אליאן

איזו טלפתיה !!! בדיוק על השעה הזו חשבתי ! אני אצלצל מחר ב12 ... ודווקא בגלל מה שאת זה הופך את העניין לקשה יותר... מה שנקרא- יותר מידי טוב מכדי שזה יהיה אמיתי ! (באנגלית זה נשמע יותר טוב) לילה טוב

22/04/2001 | 00:14 | מאת: רוז

לאליאן, לא עקבתי כל כך בזמן האחרון, ואני לא מכירה את הבעיות שלך, אבל השאלה לגבי אומץ , מהיכן אומץ? אומץ ? זו פעולה הפוכה מעצלות, אחרי מחשבה מעמיקה, חישוב כל הגורמים, הסיכונים , וההצלחות, עושים מעשה. זהו, לא יותר, אחר כך, אם מצליחים או לא? זה תלוי גם במזל, אבל לא רק. אבל אם מצליחים, זה נותן כוח לשלב הבא. כל העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר לא לפחד כלל" אומר רבי נחמן מברסלב, ופירושו, יש הרבה צרות ובעיות ומיכשולים לאדם בעולמו, והפחד, והחרדה, הם אם כל חטאת, אדם לא צריך לחשוש לנסות לשנות את מזלו, כי אם יפחד מ"אולי לא אצליח" לעולם לא ינסה, ולעולם לא יהיה לו הסיכוי לזמן יותר טוב. אם לא מנסים לא מצליחים. מאוד קל לשבת במקום ולא לנסות לשנות, ואחר כך לטעון ש"פחדתי" , ולכל דבר יש פתרון, כך או אחרת, צריך רק להעמיק להתבונן.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית