מה קורה לי ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/04/2001 | 13:51 | מאת: שרון

שלום. אני בן 21 וכבר שבוע שאני מקבל התקפים משונים שלו היו קיימים מעולם . הם חוזרים ונישנים ללא הפסקה ,פעם ביום פחות או יותר . הם כוללים סימפטומים של התקפי פאניקה כלומר דופק חזק וגבוה ריעדות והזעה בכפות הידים סחחורות וזרמים בגוף וחום או צריבה באיזור הריאות -החזה. אומנם ההתקפים הם בתדירות של פעם ביום אך באופן קבוע ההרגשה של הצריבה בקנה הנשימה נמשכת קבוע כבר שבוע .אני בטוח שההתקפים עצמם הם תוצאה של פחד/פאניקה מפני שאני מצליח לשלוט בהם ,כל המקרה התחיל כאשר הייתה לי התקפת שיעול בזמן שעישנתי סגריה ומאז החלה הצריבה החזקה .אני כבר מבצע בדיקות כלליות בכול מקרה אך רציתי לדעת אם יתכן שכול ההרגשה כולה היא תוצאה של מצב מנטלי מסויים ואם לא ,אז האם יתכן שבגלל שיעול עם עשן סיגריות בריאות יכולה להגרם כוויה או פצע כולשהו בקנה הנשימה או בריאות וזה הגורם לכול ה"בלאגן" שאני עובר .

20/04/2001 | 17:23 | מאת: ד"ר דרור גרין

שרון יקר, טוב שאתה מבצע בדיקות כלליות. מן התיאור שלך קשה לדעת אם אכן מדובר בהתקפי פאניקה או חרדה, והבדיקות הגופניות ישללו אפשרויות אחרות. אם אתה מוטרד בנוגע למצבך הנפשי, כדאי שבמקביל לבדיקות הרפואיות תפנה לפסיכולוג למספר שיחות, כדי שיסייע לך להבהיר לעצמך את מצבך הנפשי, וייעץ לך כיצד לנהוג. בהצלחה, דרור גרין

21/04/2001 | 15:33 | מאת: הרו

מיצטערת להפריעה אבל... אתה אחרי צבע? עם כן זה יתכן עולי שזו מעיין חרדה שליפני החיים " האמיתיים"!

21/04/2001 | 19:34 | מאת: גאיה

שלום שרון. מכירה קצת על עצמי התקפי חרדה. הכי חשוב לדעתי זה לחשוב עם עצמך מה השתנה התחדש או נהרס בחיים שלך בזמן האחרון. לפעמים ישנם אירועים שכל אחד לחוד אינו משפיע והשילוב שלהם בתקופת זמן מסויימת-דווקא כן. אשמח לעזור ולתת כתף אם תרצה שלך בידידות גאיה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית