תמיכה לנוער במצוקה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/02/2000 | 23:15 | מאת: נורית

שלום! אני לא יודעת בדיוק אם זה המקום הממתאים להתייעצות - בכל אופן אני מדריכת נוער במושב בצפון - אחד התושבים נעלם - (עדיין מחפשים אותו) יש לו שלושה ילדים בגילאיי 9 14 16 והם כרגע נתמכים על ידי מחלקת הרווחה - אבל - שאר ילדי המושב במצוקה ובתהיות - אני שואלת כיצד אני יכולה להקל עליהם את המצוקה שהם נמצאים בה? אני מקווה שכאן זה המקום לשמוע עצות ואם לא, אז אשמח לקבל הפנייה למקום אחר תודה מראש המדריכה נורית

26/02/2000 | 20:39 | מאת: אמיר זהר

לנורית שלום מכיוון שאינך יכולה בפועל להחזיר את התושב הנעלם לחיק משפחתו הייתי ממליץ על התערבות רגשית. לדעתי כדאי לשוחח על האובדן וחוסר הוודאות סביב ההעלמות של אותו אדון ורצוי להיות אוזן קשבת למצוקות של אותם ילדים ובעצם להיות איתם באותו מקום אבל וקשה בו הם נימצאים. הילדים יחושו הקלה רבה כאשר דמות משמעותית כמוך, יכולה לחלוק איתם את הסבל שלהם ולעזור להם להתמודד איתו בדרך של שיתוף ברגשות הבנה וקבלה. אם תצליחי לעשות זאת, לטעמי הצלחת לעזור בהמון לקבל את האובדן הקשה. הרבה הצלחה שי קולין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית