שמיעת קולות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/04/2001 | 22:48 | מאת: אפרת

אני בת 27 וסובלת מדיכאון ומהפרעה אובססיבית. אני שומעת קולות פנימיים מדברים ברקע, והם גוברים בלילה בעת נסיון להירדם. ידוע לי שאלה קולות מתוכי ואני לא ממש "שומעת" אותם מבחוץ. רציתי לדעת אם זו תופעה מוכרת, ואם ייתכן קשר לכפייתיות. תודה.

13/04/2001 | 23:56 | מאת: טלי וינברגר

אפרת שלום רב, מי אבחן אותך באבחנות שנקבת ומתי? האם את נמצאת בטיפול (פסיכולוגי/פסיכיאטרי)? מהם בדיוק "הקולות" הללו? האם הם יותר מחשבתיים (מחשבות טורדניות) או שמא אלו מעין מחשבות שאומרות לך מה לעשות, וכיוב'? מחשבות טורדניות אכן עשויות להיות חלק מהפרעה אובססיבית, אולם אינני בטוחה שזה מה שאת מתארת. בברכה, טלי פרידמן

14/04/2001 | 01:10 | מאת: אפרת

אובחנתי כבר לפני שנים על ידי פסיכיאטרים ואני מטופלת תרופתית. הקולות אינם מדברים אלי. הדבר דומה לשמיעת קולות רקע של אנשים מדברים ביניהם ברחוב. איני מתייחסת אליהם אבל מעניין אותי לדעת ממה הם נובעים. האובססיביות אצלי מתבטאת בהתעסקות פנימית בנושא אחד וגם ב"רעש פנימי" שתמיד מלווה אותי, בין אם מדובר במנגינות שחוזרות, בחשיבה סוערת או בכל מיני תחושות שמתפרצות בתוכי. אני סובלת גם מחרדה חברתית ומהפרעות אישיות אבל אנשי המקצוע שטיפלו בי טוענים שאינם מסוגלים לקבוע אבחנה של ממש ושהמצב אינו ברור. תודה שוב.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית