ציפורניים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/04/2001 | 19:09 | מאת: אנונימי

אני מצטער אם זה קצת לא קשור אליכם אבל רציתי לבדוק בכל מקרה. הבעיה שלי היא בעיה שיש לעוד הרבה אחרים. כשאני במתח או שאני בשיעמום אני מתחיל לאכול את הציפורניים שלי והייתי מעוניין להפסיק. ניסיתי לקה חריפה אבל זה לא עוזר כי אני ממש רגיל לזה וזה רק עשה לי טעם בגעיל בפה אבל המשכתי לאכול את הציפורניים. יש איזה שיטה פסיכולוגית שתגרום לי להפסיק את אותו המנהג?

13/04/2001 | 07:59 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

בטח. כמובן שיש כמה, ולא תמיד זה עוזר לכולם, אבל שווה להתחיל בדבר האמיתי, לפני לכה. עד כאן משהו מאד כללי. וכעת להסבר קצר: מתח מביא לסמפטומים גופניים רבים, כך שהטיפול במקור המתח הוא אחד הכיוונים. דבר אחר, זה הסמפטומים: לפעמים כדאי להרגיל את הגוף להסתפק במשהו אחד, קלוש ופחות בעייתי, כתחליף למשהו האחר, המטריד יותר. זה כיוון שני. דרך צליחה ד"ר יוסי אברהם

13/04/2001 | 19:14 | מאת: אנונימי

-

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית