תסמונת טורט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/04/2001 | 20:18 | מאת: פניה

אחיה בן ה - 16.5 של נערה הלוקה בתסמונת טורט כוסס ואוכל את העור מסביב לציפורניים באפן אובססיבי, ובנוסף מושך את הציפרניים כלפי מעלה, בזמן האחרון גם חוזר אחרי דברי הסובבים, ומדי פעם צועק צעקות חסרות משמעות, האם יתכן שלפתע בגיל ההתבגרות החלו גם אצלו תופעות של תסמונת טורט ?

11/04/2001 | 20:25 | מאת: טל

טורט עלולה להופיע בגילה התבגרות, או להתחיל כטיקים בגיל הילדות, ולהחמיר ולהתפתח לטורט בגיל ההתבגרות, לפעמים היא דוקא נחלשת בתקופת ההתבגרות, בקיצור, הרבה לא יודעים עליה, והיא תסמונת מרגיזה. עם הרבה צורות התנהגות, לאחי למשל הופיע הטורט בגיל ההתבגרות, והחריפה בצבא, והיום בגיל 45 הוא עם טורט ברורה, שזה טיקים, חזרה כפייתית על דברים, קולות שונים, זה מחריף עם מתח, וזה לא הכי נעים למי שלא מכיר את זה.

11/04/2001 | 23:19 | מאת: טלי וינברגר

פניה שלום רב, אינני מכירה היטב את התסמונת ואת שלבי התהוותה, אולם ההתנהגות עליה את מספרת דורשת בדיקה של פסיכיאטר, בכל מקרה. בברכה, טלי פרידמן

12/04/2001 | 01:22 | מאת: טל

ג'יל דה לה טורט , יותר מתאים לנוירולוגיה מפסיכיאטריה. זו לא תסמונת פסיכיאטרית, אלא פיסיולוגית, קראו לה על שם מי שגילה ואיפיין אותה, למה צריך פסיכיאטר?? לפעמים יש הקלה בתסמינים ע"י שימוש בתרופה הלידול, אבל לא תמיד, לפעמים ההלידול מחריף את התופעה.

12/04/2001 | 21:45 | מאת: שירה

למיטב ידיעתי בתסמונת טורט (כמו גם בתסמונות טיקים קלות יותר) הסימפטומים מתחילים בגיל תחילת בית הספר היסודי, משהו כמו 7. לי אישית לא נראה סביר שיתחילו להופיע תסמינים בגיל התיכון. אבל אני לא נוירולוגית, אז...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית