מחלקה סגורה - הסוף ???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/04/2001 | 16:14 | מאת: jacki

רציתי לדעת האם במקרה של טיפול בהפרעת אכילה, המחלקה הסגורה הינה בעצם התחנה האחרונה? אשמח לקבל תשובה. jacki.

11/04/2001 | 23:29 | מאת: טלי וינברגר

ג'קי שלום רב, עליך להסביר מה כוונתך ל"תחנה אחרונה". בהפרעות אכילה אישפוז במחלקה סגורה נעשה בדרך כלל בשל מצב קשה של החולה, שמחייב אישפוז סגור. אין הכוונה באישפוז שכזה להעביר מסר לחולה שזוהי האפשרות האחרונה שנותרה בחייו, כי אם זוהי האפשרות שככל הנראה עשויה להציל את חייו. זה מעט שונה בעיני. בברכה, טלי פרידמן

13/04/2001 | 10:38 | מאת: jacki

טלי, לאותו חולה הוענקו כ"כ הרבה הזדמנויות באשפוז רגיל( אשפוז יום) ולא אישפוז פסיכיאטרי, אך עכשיו זה נדמה כאילו היאוש שבר אותו, וכל מה שנותר לעשות זה להעבירו למחלקה הפסיכיאטרית. ואני קצת מוטרדת מכך, מה בדיוק עושים במחלקות הפסיכיאטריות, שמעתי רק סיפורים אבל לא את הדבר האמיתי, כיצד המחלקות הסגורות שונות בטיפול שלהן מהאשפוזים הרגילים ? תודה מראש, jacki

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית