לפסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/04/2001 | 00:03 | מאת: אוליבר

האם תהיה מוכן להתייחס לשאלה הקשורה לאופן שבו גדלתי, ולהשפעות שיש לכך על חיי כיום ?

10/04/2001 | 02:25 | מאת: טלי וינברגר

ד"ר קפלן, הפסיכולוג, יחזור בקרוב. אל תשכח שיש לנו פסיכולוג חדש, ד"ר אברהם...אתה יכול לפנות גם אליו. בברכה, טלי פרידמן

10/04/2001 | 06:56 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

בוא נלך עם טלי..., ובקיצור: אשמח לנסות. תנסה אתה להיות ספציפי ככל האפשר בנתוני רקע ובשאלות לגביהם. ד"ר יוסי אברהם

10/04/2001 | 12:35 | מאת: אוליבר

תודה לך, ד"ר אברהם. אתאר במספר משפטים קצרים את הרקע שלי, ולאחר מכן אציג את השאלה. גדלתי בסביבה קשה. לא סבלתי מהתעללות פיסית, אלא ממצוקה מנטלית קשה. התייחסות הסביבה אלי נעה בין אדישות, הסתייגות, ודחיה, ועד לעוינות בוטה כמעט למן הרגע שבו אני זוכר את עצמי. באמרי "סביבה" אני מתכוון לכולם, לרבות כל הדמויות המשמעותיות בחיי. ילדותי וימי נעורי המוקדמים היו סיוט מתמשך - רצף, פחות או יותר, של שנאה, חרדה, השפלה, בהלה, ומאבק מתמיד על שרידה נפשית. פיתחתי מנגנוני התגוננות, ואלה נשאו אותי איכשהו, בקושי, עם הראש מעל המים. מנגנונים אלה היו המרכיב המרכזי במימשק הבין-אישי שיצרתי עם הסביבה, והיו הבסיס העיקרי להווצרות אישיותי כמתבגר וכמבוגר. נוצרו דפוסים קבועים של תפיסת המציאות, של שיג-ושיח פנימי, ושל תגובה למציאות זו. רע לי עם דפוסים אלה, ואין לי כל נקודת משען ארכימדית שתסייע לי לשנותם. שירתי כקצין בצה"ל. הגעתי לאוניברסיטה אך לא הצלחתי לסיים תואר. אני מתפקד כל השנים, עובד, בעל משפחה, ו"תקין" על פי כל פרמטר התנהגותי. מערכת יצירת הקשר עם הסביבה האנושית נראית בסדר מבחוץ, אך מבפנים היא הרוסה. קשה לי לאמוד את הנזק, שכן, אין לי שום בסיס להשוואה, אינני יודע מה חשים במערכת "תקינה", ועם זאת אין לי קושי לדעת שנעדר פה המרכיב המרכזי בהא הידיעה. לפעמים אני חש כרובוט, יש כך וכך מטלות, ציפיות ממני, תפקידים ודרישות, ואני ממלאם על-פי כללים מוגדרים, אך אינני ח י את חיי. החיים מתרחשים, ואני נסחף בתוכם איכשהו, כאובייקט. מנגנוני ההתגוננות שפיתחתי בתקופת חיי המוקדמת ואשר הפכו לאחר מכן, בהעדר כל התנסות בין אישית מתקנת, לשיגרת קיומי מכבידים עתה עלי יותר ויותר. הקשר עם העולם חד-מימדי, שטוח ורדוד. אני מרגיש שאני חסר נואשות את הכלים לחוש את העולם. חג שמח.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית