בין זוגי ויחסו הקר לילדיי - מה עושים ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/04/2001 | 22:01 | מאת: קרקו עופרה

שלום לכולם מה עושים עם בין זוגי ( גרוש ואב לשניים בחזקת גרושתו ) אשר אינו מסוגל להתייחס לשני ילדיי בני 6 - 8 אשר גילם כגיל ילדיו. כל נסיונותיי העלו חרס, בין זוגי הנמצא אצלי בביתי יוצא מגדרו בכל עת כשילדיו מתקשרים והוא מרעיף עליהם אהבה ומילות חיבה, נרקיסים שלי ...פרחים קטנים של אבא..וכיו"ב. ואילו לילדיי הוא אפילו אינו מסוגל להאזין לשאלה המופנית אליו. אני יוצאת מדעתי מיחסו הקר וחשה רצוייה מול הפרק ב' העתידי הזה האם הוא יוכל למלא בחיי את תפקיד האב לשני ילדיי שכה זקוקים לו. אציין כי בתחילה הוא הביע נכונות להתייחס לילדיי אך בפועל הוא לא היה מסוגל לממש את הבטחתו שהותירה אותי מאוכזבת. כיצד אב לילדים אינו מסוגל להתייחס לילדיי אשר כאמור הם בני גילם של ילדיו. אנא עצתכים . קרקו עופרה

08/04/2001 | 10:54 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

עופרה שלום, עניין ההתחברות מחדש של גרושים/ות אל משפחה "חדשה" הוא מורכב ומלא מהמורות. את מתבוננת אל בן זוגך, וליבך כואב/דואג, ויש על מה ... אבל: כדאי שתתבונני גם על ילדייך: הם ישות בפני עצמם (וכל אחד מהם הוא מישהו בנפרד, כמובן) - והשפעתם רבה מאד בהקשר לקבלה או לדחייה של בן זוגך. כמובן יתכן כי מה שאת מתארת מהווה התנהגות מצערת של בן זוגך. אבל, והנה אלטרנטיבה: יתכן ומה שהוא עושה לילדיו מהווה איתות לילדים שלך על יכולתו הרגשית-הורית. במילים אחרות: יתכן והוא מנסה, אבל מתקשה, להתחבר עם ילדייך. כאן המקום להתערבות שלך. מכל מקום: התרכובת החדשה ראוייה לדיסקוס בין כל השותפים, כולל ילדייך. שיהיו לך הכוח והסבלנות, ד"ר יוסי אברהם

09/04/2001 | 09:30 | מאת: אורה

עופרה יקרה יתכן שהסיבה שאינו מסוגל להתייחס לילדייך היא תחושת האשם שלו בקשר לילדיו, שהוא נטש אותם... אולי הוא מפחד שוב להתקשר לילדים שוב יש המון המון סיבות אולי פשוט תשאלי אותו? חשוב לדבר על הבעיות ולא לטאטא אותן מתחת לשטיח ולקוות שהן ישארו שם למשך כל תקופת חייכם המשותפים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית