הסבר מונחים בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/07/2000 | 11:33 | מאת: גילי

הסבר מונחים בבקשה מהו ציר 1 בפסיכאטריה , ושאר הצירים סקירה קצרה וממצת בבקשה

14/07/2000 | 17:44 | מאת: אמיר זהר

שלום גילי באבחנה על פי ה DSM4 ישנם 5 צירים EXIS ף 1. ציר ראשון - הוא הציר החשוב ביותר. זוהי האבחנה של הבעיה . הסיבה בגללה הגיע האדם לאיבחון. כמו לדוגמא : דיכאון, התקפי חרדה, סיכזופרניה, בעיות הסתגלות וכדומה. הציר הראשון חייב להיות מצויין כי זאת האבחנה הראשונית. הצירים האחרים לא חייבים להיות מצויינים. 2. ציר שני - הוא בעיקר ציר של הפרעות אישיות. אם מלבד האבחנה הראשונית יש ברקע הפרעת אישיות היא תהיה מצויינת במיר זה. לדוגמא אדם מגיע בגלל תלונות של דיכאון. בציר הראשון נכתוב דכאון. אם לדוגמא ברקע של הדיכאון ישנה אשיות נרקיסיסטית. נציין את האשיות הנרקיסיסטית בציר השני. 3. ציר שלישי - הוא ציר של מחלות גופניות. נציין בציר זה קיומן של מחלות גופניות. כמו לדוגמא סכרת. לרוב נציין בציר אלה מחלות שרלבנטיות או שחשוב שנדע על קיומן. 4. ציר רביעי - הוא ציר של מידת הסטרס הפסיכוסוציאלי. כלאמר, האם קיים גורם לחץ סביבתי שבעזרתו ניתן להבין את ההפרעה. ככל שגורם הלחץ רב כך אפשר להניח שהגורם משפיע על חומרת ההפרעה. ניתן לכמת את גורם הלחץ. לדוגמא מוות של בן/בת זוג מקבל ציון 100. גירושין מקבל ציון 60. בד"כ לא נציין את הסכום המספרי. חשוב לדעת לדוגמא אם האדם שסובל מדכאון על רקע אשיות נרקיסיסטית עבר לאחרונה משבר שגרם לפריצת הדכאון. 5. ציר חמישי - טבלאות שמעריכות את רמת התפקוד. גם בציר זה לא משתמשים הרבה. בציר זה נציין לדוגמא שהאדם שהגיע בגלל דכאון לא מתפקד כלל, לא עובד, לא דואג להיגיינה של עצמו וכד'. חשובה ההערכה לרמת חוסר התפקוד אם מצב זה קיים. שיטת אבחון זאת היא שיטה אמריקאית שהיתה מקובלת בארץ. כיום משתמשים בארץ בשיטה מעט שונה. שיטה אירופאית שקרויה ICD. בשיטה זאת לא משתמשים בצירים. מעבר לכך סוג האבחנות דומה למדיי. מקווה שסייעתי , אמיר

14/07/2000 | 21:34 | מאת: גילי

יכול להבין מעט שאלות נוספות: האם אפשר לקבל סקירה דומה על השיטה האירופית ICD האם ניתן להפנותי לספרות בעברית ללמוד על שיטות אלו בתודה גילי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית