התפתחות אצל ילד בן 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/04/2001 | 17:20 | מאת: מאירה

שלום, רציתי לדעת האם הרצון של בני לגפף אותי, בזמן האחרון, באזור השדיים, לנשק לי את הישבן ואת הבטן ולראות את אברי האינטימיים - הם חלק מהתפתחות נורמטיבית לגיל 5 לערך. הוא מאוד נהנה כשאני מסתובבת עם תחתונים וחזיה (וזה לא נעשה הרבה) לשכב עלי כשהוא עם תחתונים או ערום! אני מעבירה לו את התחושה שמה שהוא עושה הוא אכן טבעי.. כדי שלא יהיה הבדל במסר שגוף האדם, ישנם בו חלקים פחות "טובים"!!! ואני גם אומרת לו שהמגע שלו מאוד נעים! אודה לכם על דעתכם בנושא! תודה, מאירה

06/04/2001 | 19:11 | מאת: רוית ניסן

למאירה שלום. נראה כי את קצת מבלבלת בין הנאה ממגע אוהב בין אם לילדה הרך לבין הנאה מינית- ובנך מגיב לכך כדרכם של ילדים. התנהגותו תואמת את התפתחותו- זהו שלב בו הבן מאוד אוהב את אמו- ומתחרה באביו על אהבתה- בכל המובנים. תפקידה של האם בשלב זה הינו להסביר שוב ושוב את גבולות הגוף ואת ההבדל בינו לבין בן זוגך: הוא הילד ובן הזוג הינו המאהב. אז לא במילים אלה- כי אם בפשטות ולא לעורר תחושות של דחייה, אבל מתפקידך להדריך אותו לגבי סוג המגע הנורמטיבי בין אם לבנה. זה הזמן להפסיק להסתובב לידו עם תחתונים וחזייה, כדי לא לבלבל אותו ולהציפו בתכנים מיניים מוגזמים. בברכת חג שמח. רוית.

07/04/2001 | 12:09 | מאת: ""אור""

תאמת גם אני הייתי נגנב .....את מוכנה לאמץ אותי?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית