למה מעריצים ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/04/2001 | 19:34 | מאת: אופיר

למה אנשים מערצים "כוכבים" היום הראו תוכנית על הערצה ל נטליה אוריריו,על מה הערצה בסהך הכל זמרת סוג ב',ושחקנית סוג ג' (זאת דעתי כמובן)...אז על מה הערצה? למישהוא יש ראיון ? אופיר

04/04/2001 | 20:36 | מאת: adi

אופיר, אנשים מחפשים מודל להזדהות. חשבת??? עדי

04/04/2001 | 21:08 | מאת: אופיר

לא...ב-א-מ-ת?!.... :-) ברור שחשבתי על זה,אני רק לא מבין מה ל ילד בן (!!)8 חולה נלטיה אורירו,יש להזדהות עם בחורה בת 20+ אופיר

05/04/2001 | 00:45 | מאת: אחת

שלום אופיר! תופעת ההערצה מעסיקה אותי מזה שנים רבות. אין לי הסבר מדוע זה קורה - את ההסבר מן הסתם אולי יספקו הפסיכולוגים. אבל מה שאני כן יכולה להגיד הוא, שבעיני זה פשוט טמטום מוחלט. גם אם הזמר/שחקן הוא מעולה ויפהפה וכולי - מה אנחנו יודעים עליו חוץ מזה? אולי בחיי היום יום הוא טיפוס שלילי שגונב, משקר, מכה את אשתו וילדיו, סוחר בסמים ומי יודע מה עוד? אבל גם אם הוא אדם למופת - מה זה כל הצרחות וההתעלפויות והריצה אחרי החתימה שלו, שבשבילי זה סתם שרבוט על נייר שמקומו - תסלחו לי - בפח האשפה! בעיני - התנהגות כזאת היא התבזות, השפלה והתבטלות עצמית, הפיכת עצמך עפר לרגליו של אדם שהוא בשר ודם בדיוק כמונו וישוב לעפר בדיוק כמונו! אני יכולה להעיד על עצמי שאני מעולם לא נתפסתי לשטות הזאת, גם לא כשהייתי נערה. ותאמינו לי, לא הייתי חכמה יותר מכל אחד אחר, וגם היום אני לא מרגישה את עצמי חכמה, על אף ארבעים פלוס שנותי. אבל שמירה על הכבוד העצמי - תמיד היתה ותמיד תהיה נר לרגלי. בברכה!

05/04/2001 | 10:04 | מאת: אופיר

יו.... איזה עמדה נוקשה... נו טוב גם אני מעולם לא הערצתי אף זמר\ת, שחקן\ית..וכו' אולי טיפונת את פרויד,אבל אף פעם לא חטפתי התקפה פסיכוטית מליראות תמונה שלו היה ב"ערב טוב" עם גיא פינס,חבורה של "מעריצות סידרתיות" כל כוכב שמגיע לארץ,הן מיתנחלות לו מתחת לסויטה במלון...מוצאות את הדרכים הכי מבריקות להידחף לתוך השירותים שלו,ולהספיק לצלם אותו ליפני שהן ניתפסות (המוסד היה יכול לילמוד כמה טריקים מהבנות האלו) והכי מוזר שהם מעריצות ממש "אמנים" סוג ב', נטליה אורירו שהיא לא שחקנית טובה ולא זמרת טובה(כמובן שזאת רק דעה שלי)..היא בסהך הכל כ"ע.. מוזר לאללה! אופיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית