לד"ר פלד - אנא, ענה לי בבקשה!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/04/2001 | 12:47 | מאת: רננה

צהריים טובים! כבר כתבתי לך את שאלתי ולא ענית לי ואני מפחדת שמא אני עושה טעות, ללא התייעצות באיש מקצוע. אני עוברת טיפול פסיכולוגי מזה שנה, לאחר משבר שפקד אותי ואת משפחתי כולה (מות אחותי). אני בחורה צעירה כבת 20, בריאה בד"כ. לאחר שנפרדתי מחברי, שוב התחלתי להלחץ מחדש... ונפלתי לאותן תהומות. עליי לציין שעפ"י דעת הפסיכולוג הכל נובע מהיחסים שלי עם גברים. הפעם ללא ידיעת הפסיכולוג פניתי לפסיכיאטר, שנתן לי סרוקסט 20 מ"ג ליום. הפסיכולוג כמובן, כעס על צעד זה. אך הייתי צריכה להרגיש שיש לי תמיכה ממקור חיצוני, מכיוון שגם הורי איבדו את עשתונותיהם מלחץ... לאחר חודשיים הכל חזר לקדמותו (מלבד הצלקות...): באותו יום שהתחלתי לקחת את הכדורים חזרתי ללימודי והתחלתי לשוב לשיגרה. לאחר זמן מה החלטתי להחזיר מלחמה: לתפוס את עצמי בידיים וששום דבר חיצוני לא ישלוט בי, התחלתי להתעמל, לאכול בריא ובעיקר... לשמוח בחיי. הפסקתי לקחת את הכדורים. הפסיכיאטר ששמע שאיני לוקחת את הכדורים התקשר לפסיכולוג ואמר שזה חבל, שעדיף שהייתי מחכה 1/2 שנה ואז מפסיקה. אולי הוא צודק? אבל הרגשתי שכל ההשתקמות שלי נבעה מחשיבה עצמית חיובית, תזונה ובעיקר הרבה התעמלות. לא הרגשתי שהסרוקסט משפיע עליי כהוא זה. האם זה באמת מסוכן שהפסקתי? חג חרות שמח לכולנו...

04/04/2001 | 14:30 | מאת: אורה

עברת שתי טראומות נוראיות בשנה האחרונה והצלחת לצאת מהן בכוחות עצמך ועל כך אני רוצה לשלוח לך ברכת חזקי ואמצי, ולמה בכוחות עצמך, את בטח שואלת הלא הלכת לאנשי מקצוע שיעזרו לך? ובכן גם ההליכה עצמה היא בעצם עזרה לעצמך ושונה מאד מלשבת בבית ולשקוע בחור השחור, אני חושבת שיש בך כוחות מדהימים אם הצלחת להתגבר על המשבר שאפף אותך, קרי; לאכול בריא, להתעמל ולחשוב חיובי. אגב, פעילות גופנית נחשבת לאחד הגורמים שעוזרים להתגבר על דיכאון ולשפר את איכות החיים. מאחלת לך רק טוב בחיים, לך ולמשפחתך, שתדעו לצאת מהטראומה ואולי אף לגדול ממנה, שתמצאי את הגבר הנכון. המון אושר ובריאות וחג שמח אורה

04/04/2001 | 15:02 | מאת: רננה

תודה מקרב לב... את יודעת כמה מילה טובה יכולה לעשות טוב לאדם... אני יודעת שהכל בכוחותי אבל לפעמים האדם שוכח את אמונתו. אני מקווה שגם לך ולכל עמנו, יהיה חג שמח, חג חירות אמיתי. כל טוב.

04/04/2001 | 15:28 | מאת: שאול

כאשר שאלת את הדר פלד בפעם קודמת רמזתי לכך שהפסיכולוג שלך מעוניין שלא תיקחי כדורים כי אם הכדורים יאזנו אותך הוא יפסיד הכנסה אני מניח שדר פלד קרא את השאלה והתעלם ממנה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית