מוצץ והדרך לגמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/04/2001 | 06:12 | מאת: KEIDARS

שלום רב לביתנו הצעירה ימלאו בחודש יולי הקרוב 4 קיצים לצערנו הרב היא משתמשת במוצץ , מאחר ויש לנו רקע מילדינו הגדולים איננו מעוניינים ליצור לילדה קומפלקסים נפשיים מהחרמת המוצץ מחד אולם אנו מחפשים את שביל הזהב לגמילתה ממנו, מהיא לדעתך הדרך היעילה והטובה ביותר לגמילה מהמוצץ , וזאת מבלי לגרום לילדה בעיות פסיכולוגיות היכולות להגרם לילדה בעתיד. בתודה מראש KEIDARS

04/04/2001 | 11:20 | מאת: רוית ניסן

שלום ובוקר טוב. אין דרך אחת קלה וברורה לגמילה מהמוצץ. חשוב להבין את משמעותו ותפקידיו עבור ביתכם, ויחד עם זאת להכין אותה מספיק זמן מראש לגמילה. להגדיר ביחד זמן מספיק רחוק בכדי להתמודד ולהתכונן, ובהמשך כשיגיע הזמן להכין טבלה בה מדביקים כל יום בלי מוצץ מדבקה יפה שבוחרים ביחד. וכן הלאה וכן הלאה. יש עוד דרכים- אבל חשוב קודם להתחיל מהבנה מעמיקה של הצורך במוצץ. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית